Neumí vaše banka Google Pay? Obejděte ji s Curve

4
Neumí vaše banka Google Pay? Obejděte ji s Curve
Fotografie: imaginecurve.com
  • Služba Curve zpřístupnila svým uživatelům platby Samsung a Google Pay
  • Prozatím bez větších fanfár a oficiálního vyjádření
  • Přidat můžete kartu Mastercard, ne však všechny

Pokud ještě nevíte, co je karta Curve, určitě vám doporučíme naši recenzi na mobilenet.cz, kde se dozvíte vše podstatné. Velmi zrychleně řečeno: Curve je karta, která zastoupí většinu vašich platebních karet různých bankovních společností, přepínání poté řešíte přímo v mobilní aplikaci. Novinkou je, že Curve zpřístupňuje svým zákazníkům službu Samsung Pay (pouze v rámci Velké Británie) a Google Pay, i když o Google Pay společnost mlčí, a to dokonce i na svém oficiálním účtu. To nám však nezabránilo přidání vyzkoušet a světe div se, byli jsme úspěšní.

Aktuálně se nám podařilo přidat platební kartu Mastercard, a to bez problému. Nelze však garantovat, jaké všechny karty Curve dovolí do Google Pay přidat, problémy hlásí například Polsko, kde klienti mají karty Curve s místním číslem BIN, které se Google Pay nelíbí.

Přidání karty Curve do Google Pay

Výhodou je, že jakmile se vám Curve podaří do Google Pay přidat, můžete následně platit jakoukoli kartou, která je s Curve spárovaná. Tedy například i kartou banky, která oficiálně Google Pay nepodporuje. Výhodou je také možnost „cestovat v čase“, pokud jste omylem zaplatili nákup špatnou kartou, můžete ji do pár dnů přesměrovat na kartu jinou, opět spárovanou s účtem Curve. Curve pracuje na zavedení Apple Pay, zde to ovšem vypadá na delší cestu.

Diskuze ke článku
Pavel
Půjde použít i v hodinkách Samsung?
maf
Zdravím, mě tedy curve karta do Google Pay nejde (tedy jde přidat, ale bezkontaktní platby ne). Už samotná aktivace karty vyžadovala zásah podpory (dodatečné ověření identity) a trvalo to dlouho a teď už se se mnou nebaví vůbec :-)
Bubo
Zdravím, mám stejný problém, karta(varianta modrá) šla přidat na první pokus do Google pay, ale nelze nastavit pro bezkontaktní platby - řeším s podporou, zatím nereagují :-(

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze