Platby skrze Curve si můžete přesunout až 90 dnů zpětně

Platby skrze Curve si můžete přesunout až 90 dnů zpětně
Fotografie: imaginecurve.com
  • Curve nově umožní přesunout až 90 dnů staré platby
  • Jedná se o dočasné opatření po dobu koronavirové krize

Službu Curve jsme si více představili v samostatné recenzi na mobilenet.cz, dočíst jste se také mohli o zpřístupnění Apple Pay a Google Pay, čímž se Curve stal mnohem silnějším nástrojem. Ve stručnosti, Curve funguje na podobném principu jako Revolut, ovšem s tím rozdílem, že namísto „dobíjení“ finančních prostředků je čerpáte přímo z karet, které si do aplikace přidáte. Právě přidání různých karet „pod jednu“ je hlavní výhodou tohoto řešení, v případě nákupů v cizích měnách navíc šetříte za poplatky při konverzi měn, které většinou aplikují běžné komerční banky.

Curve
Výběr karty k placení v aplikaci Curve

Jedním z benefitů Curve je také možnost „vrátit se v čase“ a přesunout již uskutečněnou platbu na jinou kartu, například můžete finance převádět mezi kreditní a debetní kartou. To je za standardních okolností možné v horizontu 14 dnů, nově však můžete (alespoň po dobu koronavirové krize) přesunout platby až 90 dnů zpětně, což Curve reflektuje na svém blogu. Standardně můžete přesunout částku nižší než 1 tisíc liber, což je v přepočtu zhruba 31,5 tisíc korun, a platbu lze přesunout jen jednou. Dle údajů z aplikace by však nově mělo fungovat přesunutí platby až do výše 5 tisíc liber (157 tisíc korun), ovšem na potvrzení této informace ještě čekáme. V základním tarifu je navíc limit pro platby nižší, zhruba 2 tisíce liber, a to v závislosti na „stáří“ účtu.


Startup samotný argumentuje tím, že jde o dobrý nástroj pro udržení cash flow, protože zpětně umožní přesunout vaše výdaje z klasické karty na kreditní. Nejde sice o ideální řešení, ale nouzová doba si žádá i nouzové řešení. Další podmínky samozřejmě zůstávají, platby lze tedy přesunout jen v případě, že byla první platba řešena skrze Curve a pokud ve vaší virtuální peněžence máte kartu, kam by šla platba zpětně přesunout.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze