Nike Adapt BB jsou tenisky, které si utáhnete prostřednictvím mobilu

1
Nike Adapt BB jsou tenisky, které si utáhnete prostřednictvím mobilu
  • Nike představilo tenisky, které spárujete s aplikací v chytrém telefonu
  • Utažení boty provedete například i právě telefonem
  • Pomocí aplikace může být utažení měněno v průběhu sportování

Včera jsme vás informovali o tom, že společnost Nike chystá nový model své obuvi, přesněji tenisky, které se sami zaváží, respektive utáhnou prostřednictvím mobilního telefonu. Dnes došlo k představení. Nike Adapt BB se párují s aplikací od Nike, kterou budete mít ve svém telefonu. Samotné boty si stačí nazout (bohužel to musíte nadále dělat „postaru“) a následně vzít do ruky svůj mobilní telefon. V něm můžete zvolit prosté utáhnutí a vyrazit. Nové boty Nike propaguje jako ideální volbu pro vrcholové sportovce, konkrétně basketbalisty.

V aplikaci bude možné nastavit proměnné hodnoty utažení. Co to znamená? Například možnost zvolit volnější režim či reagovat na aktuální námahu. Při různých fázích basketbalového zápasu se hodí mít nohu různě zpevněnou, o což by se měla aplikace postarat a na dálku vám vaše boty dotáhnout, nebo naopak povolit. K tomu slouží ozubený mechanismus uvnitř boty, který se o to postará. V rámci módních trendů bude možné zvolit také barvu podsvětlení tlačítek na boční straně tenisek. Samozřejmě bude nutné dobíjení bot, což probíhá jejich prostým položením na dobíjecí podložku.

Nike Adapt BB

Chytré a samoutahovací tenisky Nike Adapt BB se začnou prodávat 17. února 2019 skrze oficiální stránky. Cena se bude pohybovat kolem 350 dolarů, což je něco málo přes 9 tisíc korun s daní.