Beztkaničková budoucnost na dosah? Tenisky Puma Fi jdou ve šlépějích Nike Adapt BB

Beztkaničková budoucnost na dosah? Tenisky Puma Fi jdou ve šlépějích Nike Adapt BB
  • Tenisky Fi se začnou prodávat v roce 2020 přibližně za cenu 9 tisíc korun
  • Měnit nastavení tenisek lze přímo za chůze pomocí mobilní aplikace pro iOS i Android

S novými technologiemi přicházejí nové možnosti a nyní se zdá, že časy, kdy za nás zavazování tkaniček plně převezmou chytré boty, jsou na dosah. Společnost Puma představila obuv s úderným označením „Fi“ (zkratka pro spojení „Fit Intelligence“), kterou bude konkurovat teniskám Nike Adapt BB.

Obdobně jako tenisky Nike, i tyto jsou určeny primárně ke sportovnímu vyžití. Obuv je speciálně zkonstruována tak, aby se individuálně přizpůsobila tvaru chodidla a stylu chůze každého uživatele. Veškerá nastavení a údaje lze navíc monitorovat a upravovat skrze mobilní aplikaci, která umožňuje měnit nastavení doslova přímo za chůze bez potřeby si nejprve boty zout. O samotné utažení obuvi se postarají mikromotory napojené na systém „lanek“, které obuv na chodidlech utáhnou podle požadavků majitele.

Puma Fi

První zájemci o tyto nové tenisky se mohou zúčastnit betatestování a pomoci společnosti vymyslet ještě lepší způsoby, jak technologii využít. Přihlásit se mohou skrze aplikace Pumatrac, která je dostupná pro iOS i Android. V balení s teniskami zájemci najdou také speciální podložku pro bezdrátové nabíjení vyměnitelných baterií. Tenisky Fi se začnou prodávat v roce 2020 za cenu 330 dolarů (přibližně 9 tisíc korun).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze