Nintendo oznámilo nový přírůstek do rodiny! Hlavním trumfem Switch Lite bude cena

Nintendo oznámilo nový přírůstek do rodiny! Hlavním trumfem Switch Lite bude cena
  • Nintendo Switch Lite nelze připojit k televizi
  • Pryč je také možnost odpojit ovladače, tzv. „Joy-Cony“
  • Displej si zachoval rozlišení, ale byl zmenšen na 5,5 palce
  • Handheld se začne prodávat v září za 5 tisíc korun

Japonská společnost Nintendo dnes oznámila nejnovější přírůstek do široké rodiny herních konzolí. Novinka s názvem Nintendo Switch Lite je, jak název napovídá, odlehčenou verzí, jež je primárně určena pro ty, kteří rádi hrají na cestách a nelpí na možnosti připojit konzoli k televizi.

Zatímco klasické Nintendo Switch tak lze používat hned ve třech režimech – připojené k televizi, takzvaném „Tabletop“ režimu, kdy se od konzole odpojí postranní ovladače, nebo v handheld režimu) – tak přenosná herní konzole Switch Lite podporuje pouze poslední zmíněný.

Nintendo Switch Lite

Jak již asi tušíte, ovladače neboli „Joy-Cony“ nelze v případě Switch Lite odpojit. Stejně tak si v konzoli nenašla místo HD rumble vibrační technologie nebo infračervené snímače pohybu. I díky tomu se nová verze mírně zmenšila, a to z původních 102 × 239 × 13,9 mm na 91,1 × 208 × 13,9 mm. Rovněž hmotnost byla snížena přibližně o 20 gramů, stejně jako velikost displeje. Ten si sice zachoval rozlišení 1 280 × 720 pixelů, ale jeho rozměry šly dolů z 6,2 na 5,5 palců. Baterie zařízení má však stále zvládnout až 6 hodin hraní.

Novinka se začne prodávat již v září za doporučenou cenu 199 eur, tedy přibližně 5 tisíc korun. Nízká cena má být zároveň jednou z hlavních předností konzole Nintendo Switch Lite. Jak se jí povede mezi uživateli, to se dozvíme již brzy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze