NORAD a Microsoft ukazují, že hlídat Santu je pořádný úkol

NORAD a Microsoft ukazují, že hlídat Santu je pořádný úkol
Fotografie: NORADSanta.org
  • NORAD každoročně sleduje Santu Clause, který cestuje po celém světě a roznáší dárky
  • Microsoft je partnerem NORADu a pomáhá sledovat tuto slavnostní ikonu
  • Představil stránku NORADSanta.org, na níž kromě sledování ikony ukazuje moderní technologie pro tvorbu webu

Pokud sledujete zahraniční zpravodajství, pak si během vánočních svátků můžete všimnout toho, jak Severoamerické velitelství protivzdušné obrany (NORAD) jeden den v roce hlídá krom i bezpečí vzdušného prostoru nad Amerikou i to, aby Santa doručil všechny svoje dárky. Letos jde tento příběh ještě dál a ukazuje se v něm, že se hlídání vzdušného prostoru (a tedy i Santy) neobejde bez moderních technologií.


Microsoft a NORAD opět spojily své síly, aby pomohly lidem sledovat Santu Clause, který cestuje po světě a roznáší dárky. NORAD sleduje Santu každoročně již od roku 1955 a v průběhu desetiletí se sledování zdokonalilo. NORADSanta.org je centrem pro sledování sváteční ikony. 24. prosince, tedy na Štědrý den, se web změní na plnohodnotnou stránku pro sledování Santy. Do té doby je na stránkách NORADSanta.org k dispozici řada aktivit se sváteční tematikou, včetně her a hudby.

Microsoft vysvětliluje, že její „vývojářští skřítci“ vyměnili web NORADSanta.org za web založený na JavaScriptu. Podporuje devět různých jazyků a je umístěna v šesti oblastech Azure po celém světě. Slouží jako ukázka různých technologií Microsoft Azure. Webová stránka je statická webová aplikace Azure, kterou lze vytvořit pomocí webových frameworků, jako je Angular, React, Vue nebo Blazor. Web také využívá Azure Front Door, což je cloudová síť pro doručování obsahu (CDN) společnosti Microsoft, a Azure Function, což je cloudová výpočetní služba pro vytváření, testování a nasazování aplikací. A pokud potřebujete mít neustále přehled o tom, kde se Santa nachází, můžete využít aplikaci NORAD Tracks Santa pro systémy iOS a Android.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze