Nové brýle Xiaomi Mi VR Standalone jsou verzí Oculus Go pro Čínu

Nové brýle Xiaomi Mi VR Standalone jsou verzí Oculus Go pro Čínu
  • Společnosti Xiaomi a Oculus spojily síly, aby do Číny přinesly VR headset Oculus Go pod jménem Mi VR Standalone
  • Jedná se o úplně stejné zařízení založené na Snapdragonu 821 a 2K LCD displejích
  • Nechybí ani vlastní pohybový ovladač či podpora nejen Oculus Mobile SDK, ale i Mi VR SDK

Společnosti Xiaomi a Oculus se spojily, aby přinesly do Číny přenosný VR headset. Nové brýle Xiaomi Mi VR Standalone jsou v podstatě jen přejmenovanou verzí brýlí Oculus Go, které byly představeny již v loňském roce. Tato verze bude přitom skutečně exkluzivně dostupná pouze v Číně, zatímco zbytek světa si vezme na starost samotný Oculus s brýlemi Go, které mají přijít na trh do jara 2018 za něco málo přes 5 tisíc korun s daní.

Xiaomi Mi VR Standalone

Oba headsety jsou funkčně naprosto identické a odlišuje je tak skutečně prakticky jen logo vepředu. Základ u obou tvoří procesor Snapdragon 821 Mobile VR Platform a fungují zcela samostatně, takže do nich nemusíte vkládat telefon a ani není potřeba k nim připojovat kabely. Obraz přitom obstarávají dva LCD displeje od LG s 2K rozlišením a nová generace čoček. Xiaomi Mi VR Standalone bude mít v balení přidaný i vlastní pohybový ovladač s touchpadem a brýle v sobě integrují také prostorové audio. Chybět poté nemůže ani 3,5mm jack pro sluchátka.

Výhodou může být, že tento nový headset podporuje jak Oculus Mobile SDK, tak vlastní Mi VR SDK od Xiaomi, takže budou mít uživatelé v Číně k dispozici ještě více obsahu. Xiaomi zároveň úzce spolupracuje s vývojáři her a pomáhá jim s překladem jejich her, aby se mohly dostat i do čínského obchodu Mi VR Store.

Xiaomi Mi VR Standalone

Prozatím nebyla oznámena cena, za jakou se bude nový VR headset od Xiaomi prodávat, ale nebáli bychom se vsadit, že bude o něco nižší než cenovka původních brýlí od Oculusu.

Zdroje: blog.mi.com, en.miui.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze