HTC přivezlo na CES nové VR brýle Vive Pro a bezdrátový adaptér

HTC přivezlo na CES nové VR brýle Vive Pro a bezdrátový adaptér
  • Nový headset Vive Pro přináší o 78 procent vyšší rozlišení, integrovaná sluchátka či zlepšení komfortu
  • Vive Wireless Adaptor je dlouho očekávaný bezdrátový adaptér, který oprostí brýle Vive a Vive Pro od kabelů
  • Novinek se dočká i software, kdy obchod VIVEPORT dostane demoverze VR obsahu a do Vive Video se přidá obsah ze služby Vimeo

VR brýle od HTC jsou dost možná ty vůbec nejlepší, které si dnes můžete koupit, a nyní budou ještě o kus lepší. HTC totiž na veletrhu CES v Las Vegas představilo dvě velké novinky: zcela nový headset Vive Pro a především speciální adaptér Vive Wireless Adaptor, který brýle od HTC zbaví otravných kabelů.

Vive Pro

Nejprve se podívejme na tu největší novinku, tedy Vive Pro. Jedná se nový headset, který nabídne ještě lepší obrazový i zvukový zážitek. Celkové rozlišení dvou OLED displejů se zvedlo o 78 procent na výsledných 2 880 × 1 600 pixelů. Díky tomu získají majitelé tohoto zařízení výrazně ostřejší a čistší obraz, který ještě lépe vtáhne do virtuálních světů. Zejména při čtení textů je prý rozdíl obrovský, čemuž lze vcelku snadno věřit.

HTC Vive Pro

Obraz beze zvuku je ovšem o ničem a uvědomuje si to i HTC. Proto jsou do headsetu integrována sluchátka s vysokým výkonem a vestavěným zesilovačem. Nový je rovněž systém uchycení headsetu na hlavě. Především nabízí mnohem lepší rozvržení hmotnosti a příjemnější materiály, což zvyšuje celkový komfort při nošení. Zároveň je nyní snazší nastavení velikosti popruhů pomocí kruhového dotahovaní.

HTC Vive Pro

Mezi další vylepšení můžeme započítat i dvojici mikrofonů s aktivním potlačením okolního hluku a dokonce i duální kameru vepředu, která umožňuje pohled do reálného světa. VR brýle Vive tak lehce zabrousily i do vod rozšířené reality, přičemž je tato kamera samozřejmě plně přístupná vývojářům, kteří jí mohou využívat k rozšíření svého obsahu.

HTC Vive Pro

Kdy se HTC Vive Pro dočkáme a za kolik, to prozatím nevíme.

Vive Wireless Adaptor

Druhou velkou novinkou je Vive Wireless Adaptor, na který mnoho uživatelů HTC Vive již dlouho čeká. Jde o bezdrátový adaptér, který brýle zbaví nutného připojení kabely, a dle slov HTC se jedná o první skutečně bezdrátové řešení pro HTC Vive i nové Vive Pro. Podobná zařízení pro brýle Vive už ovšem nabízejí i jiní výrobci. Adaptér přímo od HTC stojí na technologii Intel WiGig v pásmu 60 GHz, která přináší velmi nízké latence a samozřejmě ukázkový výkon.

HTC Vive Wireless Adaptor

Upgrade pomocí Wireless Adaptoru bude k dispozici až během třetího čtvrtletní letošního roku.

Aktualizovaný software

Další novinky ze stáje HTC čítají velkou aktualizaci obchodu s VR obsahem VIVEPORT, ve kterém najdeme již více než tisíc titulů. Ten nově namísto nudného 2D katalogu nabídne pohlcující interaktivní ukázky. V podstatě se bude jednat o demoverze obsahu, podobně jako tomu občas bývá třeba u her.

Upgradu se dočkal také software Vive Video. Ten se stará o vyhledávání a shromažďování VR videí, které poté můžete streamovat do headsetu HTC Vive i Google Daydream. Právě sem se nově přidává i obsah služby Vimeo, která je největší otevřenou video platformou bez reklam. V podstatě se dá jednoduše popsat jako konkurence pro giganta, kterým je YouTube.

Zdroj: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze