Nový problém prvního světa: jak dělit sociální sítě po rozchodu?

Nový problém prvního světa: jak dělit sociální sítě po rozchodu?
Fotografie: Marek Studzinski, unsplash.com
  • Spousta párů provozuje účty na sociálních sítích společně
  • V případě rozchodu je jejich dělení vzhledem k okolnostem složité

Rozchod nebo rozvod nebývá nikdy jednoduchá nebo příjemná věc a čím více toho mají lidé společného, tím je dělení životů složitější. Zcela samostatnou kapitolou jsou děti, ale i běžné předměty dokážou mnohdy nadělat dosti zlé krve. A jako by toho nebylo málo, v poslední době se právníci musejí vypořádat s dalším zapeklitým oříškem: jak rozdělit účty na sociálních sítích. O tomto trendu informuje Wall Street Journal.

Ten to ilustruje na případu rozpadu manželství Sticklerových. Když se Kat a Mike rozváděli, jejich největším problémem bylo rozdělení společného účtu TikTok s miliony sledujících, který generoval značné příjmy. V tomto případě Kat Sticklerová získala kontrolu nad účtem TikTok a její rostoucí publikum jí pomohlo koupit nový byt; jejímu manželovi se zmenšil účet na YouTube. Údajně se přeorientoval na kariéru prodejce.

Může to znít legračně, ale není to žádný vtip, rozdělení těchto aktiv je složité, stejně jako stanovení potenciálu pro budoucí růst, vzhledem k tomu, že platformy sociálních médií mohou nabízet významné finanční příležitosti. „Moje sociální média jsou mým životopisem,“ řekla influencerka Vivian Tu pro WSJ. Tuová, která publikuje příspěvky o finanční gramotnosti, si toto téma zjevně bere k srdci. Než se v červnu zasnoubila, sepsala předmanželskou smlouvu, ve které jsou výslovně uvedeny její účty na sociálních sítích.