Co je v tom koberci? Jak se tiktokerka ocitla v centru vyšetřování vraždy

Co je v tom koberci? Jak se tiktokerka ocitla v centru vyšetřování vraždy
Fotografie: Ondřej Pohl, fZone.cz
  • Žena na sociálních sítích sdílela příspěvek o dění ve svém domě
  • Události rychle eskalovaly až k vyšetřování vraždy
  • Vše mohli v přímém přenosu sledovat její fanoušci

Katie Santryová není na sociálních sítích žádným nováčkem. Začala už před patnácti lety, kdy na YouTube nahrávala vlogy (tak se příspěvkům tehdy říkalo), v nichž rekapitulovala děj populárního seriálu Glee. Postupem času měnila platformy i témata, až se dopracovala k současným 6 tisícům sledujícím na TikToku, kde běžně sdílela obsah o svém mateřském životě a probírala náročná témata, jako je těhotenství, potraty a rozvod.

Za pouhé čtyři dny se počet sledujících šplhá ke dvěma milionům. Co stálo za tímto nečekaným úspěchem? Něco takového byste si nejspíše sami nepřáli. Katie nejdříve popisuje, jak se v její pracovně s výhledem na zahradu dějí nevysvětlitelné věci, jako jsou zvuky, přemisťování předmětů nebo záhadně poničený displej jejího notebooku. Společně s tím všimla, jak psi hrabou na jednom místě u plotu.

@katiesantry I think my house is haunted!!!! #ghosthunting #ghosts ♬ original sound - Katie Santry

Když se pokoušela zjistit, co za tím vězí, našla zde pohřbený smotaný koberec. Detektivové z oddělení vražd dorazili se dvěma psy vycvičenými na vyhledávání mrtvol, aby prozkoumali vykopanou oblast. Santryová jejich návštěvu živě přenášela na TikToku, zatímco diváci s napětím sledovali dění. Oba psi seděli u díry v zemi a signalizovali, že vycítili, že něco není v pořádku. Zanedlouho byl celý dům i se zahradou obehnán žlutou policejní páskou.

Rozuzlení případu však vyznívá prozatím neuspokojivě. Navzdory signalizaci obou psů byl koberec prázdný a neobsahoval žádné tělesné ostatky. Podle tiktokerky policie koberec odvezla k testování. Možná se psi jen spletli, možná skutečně šlo o zločin a někdo se takto zbavil důkazů, protože proč jinak pohřbívat koberec pod zem. Vedle teorií, co se na pozemku skutečně odehrálo, tak mohou fanoušci diskutovat i o tom, jak se tzv. „True Crime“ žánr stal všudypřítomnou součástí snad všech možných platforem, TikTok nevyjímaje.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze