Nový snímek Super Pumped odhalí temné pozadí úspěchu Uberu

Nový snímek Super Pumped odhalí temné pozadí úspěchu Uberu
Fotografie: Samuele Errico Piccarini, unsplash.com
  • Uber vděčí za svůj úspěch mnoha praktikám na hraně zákona
  • Většina se jich přičítá původnímu řediteli
  • V hlavní roli se objeví Joseph Gordon-Levitt

Mezi všemi moderními službami, které se objevily po masovém příchodu chytrých mobilních telefonů, je Uber jednou z těch nejkontroverznějších. Původně aplikace pro spolujízdu se velice rychle změnila na alternativní taxislužbu, kvůli čemuž Uber v mnoha zemích podniká na hraně zákona. Časté jsou také stížnosti na pracovní podmínky, nejrůznější problémy a dokonce i zásahy do soukromí klientů.

Spousta z toho jde na vrub původnímu generálnímu řediteli Travisi Kalanikovi, který na pracovišti vytvořil toxickou kulturu, ve které byl jediným měřítkem zisk, a to i za cenu překračování nejen dobrých mravů, ale i zákona. Snímek Super Pumped, natočený podle stejnojmenné knihy reportéra New York Times Mikea Isaaca, staví Josepha Gordona-Levitta do Kalanickovy role a líčí jeho raketový vzestup, který následuje stejně rychlý pád.

Snímek má premiéru 27. února letošního roku. Má být součástí širší antologie, ve které se představí nejrůznější firmy a jejich příběhy. Zatím není jasné, komu se budou další díly věnovat, ale ale o kruté a bezohledné generální ředitele ve světě rozhodně není nouze.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze