Uber testuje doručování jídla dronem. Brzy se dočká více měst

2
Uber testuje doručování jídla dronem. Brzy se dočká více měst
  • Testování probíhalo v San Diegu ve spolupráci s McDonald's
  • Uber vše předvedl na summitu Elevate ve Washingtonu

V minulosti jsme od společnosti Uber slyšeli o poměrně velkých věcech. A tím nemyslím velkých prostorově, ale významem pro budoucnost. Můžeme zmínit například létající taxi, i když ty chystají i další společnosti.

Na summitu Elevate ve Washingtonu představil Uber nejen autonomní auto, na kterém pracoval společně s automobilkou Volvo, ale také rozvoz jídel pomocí dronů. Ano, čtete správně. První testovací fáze proběhla v San Diegu ve spolupráci s McDonald’s a v průběhu letošního roku se postupně bude rozšiřovat i na další partnerské restaurace sítě Uber Eats.

Kromě autonomního Volva XC90 a rozvážení jídla pomocí dronů Uber ukázal také pár hardwarových novinek pro elektrická kola a koloběžky. Rozvoz jídla pomocí dronů je však podle nás tou nejzajímavější věcí. A co si o tom myslíte vy? Dejte nám vědět v komentářích.

tisková zpráva, ,
Diskuze ke článku
Řezňýk
Živě před sebou vidím, jak to budou bezďáci sestřelovat, aby se konečně najedli. Pak budeme běždně vídat váguse, jak snídá kaviár a šampaňské.
Danny Czech
Danny Czech
Docela mě dostala ta velikost krabičky, ve které vám dojdou dva meky, sosy, soli a párátka. A to, že je to pravděpodobně jednorázovka na vyhození.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze