Oblíbená sprcha Tim Cooka je nyní menší a levnější

Oblíbená sprcha Tim Cooka je nyní menší a levnější
  • Dělá menší kapky, takže je úspornější
  • Její nová generace přišla s výrazně nižší cenou

Nebia je jeden z mnoha startupů, které se snaží přistoupit k obvyklým věcem originálním způsobem. V tomto případě se jedná o sprchovou hlavici. Nápad by možná zapadl mezi tisíci dalších, ale o popularitu se mu postaral šéf Applu Tim Cook, který jej podpořil už v rané fázi vývoje.

Princip je přitom velice jednoduchý. Trysky produkují mnohem menší kapky, takže se ušetří až polovina vody, zatímco její pokrytí naroste dvojnásobně. A samozřejmě tak ušetříte i za ohřev vody, a to až čtyřicet procent. To vše zvládnete do své sprchy nainstalovat sami do patnácti minut.

Abyste ale mohli šetřit, museli jste nejdříve sáhnout hluboko do kapsy. Pět set dolarů (skoro 14 tisíc korun s daní) za sprchu je přeci jenom cena, kterou dokáže bez problémů akceptovat jen šéf velké firmy.

Nyní však na kickstarter.com začala kampaň už na třetí generaci sprchy, která je o trochu menší, avšak cenově výhodnější. Základní hlavice stojí 199 dolarů (5,5 tisíce korun s daní), když pošlete 269 dolarů (asi 7,5 tisíce korun), dostanete navíc příslušenství pro mytí „těžko dostupných míst“. Ceny jsou navíc během úvodní fáze kampaně sníženy.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze