Jak jsme bez tohoto mohli žít? Tato maska skryje vaši tvář za LED displej

Jak jsme bez tohoto mohli žít? Tato maska skryje vaši tvář za LED displej
Fotografie: Qudi Mask
  • Maska skryje celý obličej
  • Stále máte možnost vyjadřovat emoce pomocí displeje

Během pandemie se objevila řada masek, které zakrývaly dýchací otvory a krom toho plnily i jiné funkce. I když řada těchto pokusů skončila neúspěchem, stále se objevují nové pokusy. A když už jsme u toho, proč rovnou nezakrýt celý obličej? I když se jeho schopnost vyjadřovat nejrůznější emoce vyvíjela po dlouhou dobu, projekt Qudi Mask 2 představený na crowdfundigové platformě kickstarter.com si myslí, že to zvládne lépe.

Qudi Mask 2

Podle popisu se jedná nositelný digitální avatar, který skrývá skutečnou tvář uživatele za LED displejem a pomocí sledování hlavy a mikrofonu dokáže automaticky vyvolat několik výrazů, které vyjadřují emoce. LED masky na obličej nejsou žádnou novinkou a často se používají při Halloweenu, ale Qudi Mask 2 umí víc než jen procházet přednahranou sbírkou pixelových obličejů a barevných animací. Její obličeje mohou automaticky měnit své výrazy podle toho, co jejich nositel dělá. Zvuk jeho hlasu způsobí, že se animovaná ústa pohybují v reálném čase, takže to vypadá, jako by mluvil, zatímco kývnutí, zavrtění nebo naklonění hlavy nositele vytvoří výraz, který napodobuje základní lidskou mimiku.

Pokud z nějakého důvodu nechcete ukazovat obličej na veřejnosti, nemusíte se vzdát možnosti neverbálně komunikovat s ostatními. I přes tento nadnesený popis to ale vypadá, že z masky bude nakonec jen luxusní doplněk na maškarní bály. Tvůrci masky Qudi Mask 2 se opět rozhodli pro crowdfundingovou kampaň na Kickstarteru. To znamená, že není jisté kdy a jestli vůbec se dostane mezi lidi, i když autoři nabízejí přibližný plán, který by měl vyvrcholit zahájením výroby na konci roku. Minimální částka podpory, za kterou obdržíte svou masku z první série byla stanovena na 129 dolarů, tedy asi tři tisíce korun.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze