Očekávaná sci-fi pecka Constellation potěšila prvním trailerem

Očekávaná sci-fi pecka Constellation potěšila prvním trailerem
Fotografie: Apple TV+
  • Apple TV+ zveřejnil první trailer očekávané sci-fi
  • Záběry vypadají slibně stejně jako premisa příběhu

Už první nástin seriálu Constellation společně s několika málo fotografiemi vyvolal zdání, že možná už z kraje roku uvidíme sci-fi počin roku. Noomi Rapaceová hraje Jo – astronautku, která se po katastrofě ve vesmíru vrací na Zemi, aby zjistila, že klíčové části jejího života jako by chyběly. Akcí nabité vesmírné dobrodružství je průzkumem temných stránek lidské psychologie a zoufalou snahou jedné ženy odhalit pravdu o skryté historii vesmírného cestování a získat zpět vše, co ztratila.

Zhruba totéž ukazují i záběry uvolněné v rámci právě zveřejněného traileru. Potěšující na nich je také fakt, že nevypadají, že by se mělo šetřit na výpravě, hercích nebo čemkoli jiném.

Společně s tím lze ocenit i fakt, že každá dobrá sci-fi vychází z vědeckého základu. Psychické zdraví astronautů a kosmonautů obvykle nepatří k otázkám, které by se diskutovaly veřejně. V lidech tak zůstává pocit, že jde o trénované profesionály pod odborným dozorem. Pravdou je, že stres, izolace a další nepříznivé vlivy při cestách do vesmíru mohou i těm „nejlepším z nejlepších“ ublížit. Jak se s tím vyrovná seriálová Jo a jestli to nesklouzne jen k dalšímu filmovému klišé, se začneme dozvídat už od 21. února 2024, kdy má Constellation premiéru na AppleTV+.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze