Pátá série a nový spin-off seriálu For All Mankind dorazí na Apple TV+

Pátá série a nový spin-off seriálu For All Mankind dorazí na Apple TV+
Fotografie: Apple TV+
  • Děj se posune v čase opět kupředu
  • Vedle toho tvůrci oznámili navazující seriál Star City
  • Ten bude vesmírné závody sledovat z pohledu Sovětského Svazu

Pravidelným čtenářům a fandům sci-fi není potřeba představovat seriál For All Mankind. Příběhy astronautů a kosmonautů z alternativní reality, ve které jako první na Měsíci přistáli Sověti, už baví diváky celé čtyři sezóny. Společnost Apple oznámila, že seriál For All Mankind byl obnoven pro pátou sérii, která bude pokračovat v líčení alternativní historie světa. V čase se nejspíše posuneme zase kupředu, ale není jasné, že děj zůstane na Marsu, anebo se fiktivní lidstvo posune ještě dál.


Ještě zajímavější částí tiskové zprávy je ale oznámení nového seriálu „Star City“ coby spin-offu For All Mankind, na kterém pracují producenti Matt Wolpert a Ben Nedivi. Star City neboli Hvězdné městečko je komplex zařízení nedalo Moskvy, kde se soustředí většina tamního kosmického programu – od teoretických výpočtů až po výcvik kosmonautů. „Čím více jsme se dozvídali o tomto tajném městě v lesích u Moskvy, kde pracovali a žili sovětští kosmonauti a inženýři, tím více jsme chtěli vyprávět příběh o druhé straně vesmírných závodů,“ vysvětlují svůj nápad producenti.

Seriál Star City, který Apple popisuje jako „strhující paranoidní thriller“, se zaměří na kosmonauty a inženýry, kteří vložili své životy do sovětského vesmírného programu, aby uskutečnili sen, který se ne vždy zdál být možný. Ve Vesmírném městečku se už odehrávala část čtvrté řady a je tak jasné, že krom jiného půjde o solidní politický thriller. Kromě Wolperta a Nediviho, kteří budou nový seriál uvádět, zatím nebyly oznámeny žádné další podrobnosti o tvůrčím týmu Star City, obsazení ani datu premiéry. Stejně tak není známo, kdy bude debutovat pátá série For All Mankind.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze