Od 1. března se budou muset diváci O2 TV rozloučit s kanály Prima

aktualizováno
Od 1. března se budou muset diváci O2 TV rozloučit s kanály Prima
Fotografie: O2
  • Jedná se celkem o osm televizních kanálů společnosti Prima
  • Důvodem je přetáčení reklam u zpětného přehrávání televizního vysílání

Aktualizováno 3. 2. 2021 14:00 hod.

Formou tiskové zprávy se k události vyjádřilo také O2: Jednání, která v posledních měsících probíhala, ukončila TV Prima útočnou medializací a výhružkami divákům O2 TV. „Od začátku jednání Primě jasně říkáme, že technické řešení, které po nás požaduje, by znamenalo zásadní zhoršení zákaznické zkušenosti a nese s sebou v důsledku také další potenciální rizika. Naší prioritou je ochrana diváků ve všech směrech. Jasně jsme deklarovali, že chceme jednat a najít společnou cestu, a velmi nás mrzí, že Prima využívá své kanály k nátlaku a bere si naše zákazníky jako rukojmí k demonstraci síly. Odmítáme hodit klienty IPTV, ať už jakékoli společnosti působící na českém trhu, přes palubu. Chceme najít takové řešení, které nebude znamenat extrémní zdražení nebo odebrání funkce přetáčení reklam a vysílání, ale chceme, aby bylo vše zachováno v podobě a rozsahu, v jakém znají zákazníci vysílání teď,“ vysvětluje šéfka obsahu O2 TV Anna Lenerová.


Operátor O2 nepovažuje jednání za definitivně ukončené. Hlavní snahou je ochránit všechny zákazníky, kteří IPTV vysílání využívají. Z toho důvodu O2 považuje podmínky, které FTV Prima diktuje, za přemrštěné a nereálné. „Omezení zpětného zhlédnutí se postupně v nějaké podobě dotkne všech společností poskytujících IPTV na českém trhu, a tím pádem také všech zákazníků. Těm bychom ostatně chtěli také poděkovat za to, jak nám na našich sociálních sítích i na všech profilech Primy vyjadřují neskutečnou podporu. Je to pro nás velká motivace. Utvrzuje nás to v tom, že jdeme jedinou správnou cestou,“ doplňuje Anna Lenerová.

Původní zpráva z 3. 2. 2021 09:00 hod.

Ve vodách televizního vysílání se schyluje ke změně, kterou od 1. března pocítí diváci O2 TV. Právě na této platformě totiž nebude dostupný ani jeden z kanálu televize Prima, mezi které patří také Prima Cool, Prima Max, Prima Krimi, Prima Love, Prima Zoom, CNN Prima News a další. „Skupina Prima se nedohodla na nových podmínkách spolupráce se společností O2 Czech Republic. Nejpozději 1. března 2022 tak tomuto operátorovi přestane distribuovat vysílání svých osmi kanálů. Uživatelé služby O2 TV tak od tohoto data nenaladí žádný ze svých oblíbených primáckých pořadů,“ uvádí tisková zpráva společnosti Prima.

Důvodem je neschopnost se dohodnout na nových podmínkách souvisejících s možností přetáčet reklamy při zpětném přehrávání televizního vysílání. Prima takto přichází o peníze, což by chtěla vykompenzovat zvýšením poplatků, s O2 TV se však evidentně nedomluvila. V úvahu však stále přichází, že společnosti do 1. března ještě najdou společnou řeč.

tisková zpráva,
Diskuze ke článku
Karel Novák
Karel Novák
Chvala bohu...
Radek Šlehofer
Radek Šlehofer
Ať se jde celá Příma vycpat jedná se o zpětné zhlédnutí takže reklamy bez přetočení proběhly v on-line vysílání. Tak nevím o co jim jde. Jen hrabou prachy b*******i.
Alois Lopata
Alois Lopata
Ať jde Prima do háje a klidně ať jí O2 vyřadí. I kdyby nakonec O2 ustoupilo a zablokovalo u Primy přetáční reklam, tak jí stejně smažu ze seznamu kanálů, neboť na reklamy všeho druhu jsem silně alergický a nikdy bych se nedíval na žádný program, u kterého bych si nemohl přeskočit reklamy. A pokud by se náhodou na Primě objevil nějaký zajímavý pořad, o čemž sice pochybuji, ale kdyby, tak si ho stáhnu bez reklam z torrentů a nebo warezu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze