Set-top boxy O2 čeká velká aktualizace. Dostanou stovky nových aplikací a nejen to

Set-top boxy O2 čeká velká aktualizace. Dostanou stovky nových aplikací a nejen to
Fotografie: O2
  • Operační systém Linux bude nahrazen za Android TV
  • Aktualizace se dotkne více než 350 000 zákazníků

V průběhu června čeká zákazníky O2 TV, kteří využívají pro sledování televize O2 TV set-top box, zásadní a důležitá aktualizace. Nově budou všechna stávající i v budoucnu zakoupená zařízení fungovat pouze na operačním systému Android TV. Ten nahradí již nevyhovující Linux a přinese s sebou řadu vylepšení. Jedná se o upgrade dosud největšího počtu set-top boxů v historii O2 TV. Dotkne se více než 350 000 zákazníků.

Upgrade systému bude probíhat postupně v několika vlnách. „Set-top boxy se tak promění v inteligentní multimediální centrum. Budou rychlejší a díky prostředí Android TV si uživatelé budou moci stáhnout přímo do svého set-top boxu také mnoho dalších smart TV aplikací, které doplní bohatou nabídku kanálů a knihoven. Nově tak zážitek ze sledování televize umocní nejen aplikace YouTube, ale třeba i stažení Spotify, nejrůznějších her, počasí nebo O2 Knihovny, kde najdou zákazníci tisíce hodin audioknih k poslechu,“ vysvětluje ředitelka digitálních služeb a O2 TV Dana Tomášková.

Změna systému na Android TV zajistí také snadný přechod i následné aktualizace služby HBO Max, která bude od července dostupná přímo z O2 TV. Nový operační systém představuje také zásadní mezikrok, který v budoucnu všem zákazníkům zjednoduší přechod na novou televizní platformu.

Nové přihlášení pro všechny, celý proces instalace jen pro některé

Pokud mají svůj set-top box zákazníci připojený do elektrické sítě a je alespoň v režimu stand-by (na displeji svítí červeně nebo zeleně), pak stažení potřebných dat pro aktualizaci nemusí řešit. „Vše proběhne na pozadí v nočních hodinách. Až při následném spuštění budou lidé muset projít prvotním spuštěním, včetně případného volitelného přihlášení účtem Google. Pokud v den, kdy jim aktualizaci pošleme, budou mít set-top box zcela vypnutý, tedy odpojený z elektrické sítě, pak je potřeba počítat při zapnutí i s časem na samotné stažení aktualizace. To může trvat v závislosti na rychlosti připojení 5 až 20 minut, během kterých se nesmí tento proces přerušit,“ popisuje Josef Dočkal, ředitel pro produkt a inovace O2 TV a dodává: „Pokud si v těchto dnech zákazník koupí nový set-top box, bude na něm již Android TV nahrána a procházet se bude pouze přihlášením.

Zákazníky O2 TV plánuje operátor na změnu upozornit hned několikrát. Všechny potřebné informace najdou ve svém měsíčním vyúčtování, s předstihem jim budou doručeny také i e-maily s podrobným návodem a SMS zprávy. Cílem je, aby u zákazníka proběhlo vše rychle a bezproblémově.

Kromě toho připravujeme také informační stránku na našem webu, kde najdou majitelé O2 TV obrazovku po obrazovce kompletní postup. Radit jsme připraveni také na on-line chatu či naší lince 800 111 000. Pokud by se dovolal zákazník, o kterém víme, že v té době upgradem jeho set-top box prochází, ozve se mu automaticky virtuální asistentka, jež ho navede a případně přepojí na operátora. Pro zákazníky, kteří nejsou moc on-line a s internetem si tolik netykají, rozesíláme také podrobné návody v papírové podobě. Ty je krok za krokem postupem instalace a přihlášení provedou,“ dodává Dana Tomášková s tím, že pokud celý proces proběhne hladce, měly by všechny set-top boxy v polovině července fungovat na Android TV, a budou také připraveny na přechod na novou televizní platformu.

tisková zpráva,
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze