Počet nově nakažených koronavirem se v posledním týdnu zvýšil o 15 %

Počet nově nakažených koronavirem se v posledním týdnu zvýšil o 15 %
Fotografie: unsplash.com
  • Za poslední týden přibylo 1 971 nakažených
  • Počty nakažených začaly stoupat poprvé od poloviny prosince
  • V uplynulých sedmi dnech klesl počet hospitalizovaných a zemřelých

Počet nově nakažených koronavirem v Česku v uplynulém týdnu vzrostl oproti týdnu předtím o 15 % na 1 971. Nových případů přibylo i přes to, že se testuje méně. Podle informací Ministerstva zdravotnictví se naopak během posledních sedmi dnů snížily počty hospitalizovaných a zemřelých v důsledku nákazy koronavirem.

V posledním týdnu přibylo 1 971 nakažených, zatímco v týdnu předchozím bylo nahlášeno 1 717 nových případů koronaviru. Testů bylo v posledním týdnu provedeno zhruba 3 300, což bylo v mezitýdenním srovnání o 8 % méně. Počty vážných případů nemoci a úmrtí v důsledku nemoci v uplynulých sedmi dnech oproti předchozímu týdnu klesly. Zemřelých bylo za poslední týden 18, tedy o třetinu méně než v předešlém týdnu. Podle čtvrtečních údajů bylo hospitalizováno 258 osob s koronavirem, z toho 11 ve vážném stavu. Před týdnem bylo hospitalizovaných 306 lidí a těžce nemocných bylo 18.

Nově nahlášené případy klesaly až do minulého týdne od poloviny prosince. I když tento týden počet nově nakažených vzrostl, stále jsou počty nových případů stále nižší než ke konci loňského roku. Mezi listopadem a prosincem loňského roku denně přibývalo okolo 6 tisíc nakažených týdně. V září a říjnu se počty nově nakažených za týden pohybovaly pod 30 tisíci.

Od začátku pandemie koronaviru v březnu 2020 bylo v Česku potvrzeno 4 588 400 milionů případů nákazy. Opakovaně se nakazilo 381 071 osob. Za celou dobu epidemie zemřelo 42 301 lidí v důsledku viru. Plně naočkováno proti koronaviru je 6 895 950 lidí.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze