Povolání budoucnosti. Tesla shání „cvičitele“ robotů

Povolání budoucnosti. Tesla shání „cvičitele“ robotů
Fotografie: Tesla
  • Člověk s výstrojí bude provádět různé činnosti
  • Podle nich se AI naučí postupy pro robota
  • Technologie motion capture se využívá například u videoher

Pročítáním pracovních inzerátů moderních technologických společností se dá často odhadnout, na čem pracují a dokonce i jakým způsobem. To je i případy Tesly, kde se mezi pracovními inzeráty objevil na první pohled nenápadný „Data Collection Operator“. Ta by snadno zapadla, protože nabízených 48 dolarů na hodinu (asi 1100 korun) je na technologický sektor docela málo.

Pozice totiž nemá žádné větší nároky na vzdělání, dovednosti a předchozí praxi. Vyžaduje pouze výšku 170 až 180 centimetrů, schopnost po několik hodin stát nebo chodit a nosit při tom výbavu o hmotnosti asi 15 kilogramů.

Snímání pohybu (Motion Capture) je běžný a obvykle nákladově efektivní způsob, jak například rozpohybovat postavy například v počítačové hře. Lze tak i trénovat roboty, aby prováděli pohyby podobné lidským, ale společnost Tesla je jednou z prvních, která to dělá v takovém měřítku. Podle některých zpráv Tesla už loni nabrala do těchto pozic asi pět desítek lidí, ale umělá inteligence potřebuje enormní množství dat, na jejichž základě pak robot Optimus jedná samostatně.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze