Továrna BMW v Jižní Karolíně testuje humanoidní roboty

Továrna BMW v Jižní Karolíně testuje humanoidní roboty
Fotografie: Figure
  • Automobilový průmysl obvykle nasazuje jednoúčelové roboty
  • Nyní ale proběhne experiment s univerzálními roboty, kteří se podobají lidem

Představa mnoha starších vědeckofantastických filmů o robotech bylo to, jak se nesmírně podobají lidem a jak se je po dosažení určitého stupně dokonalosti snaží když ne zničit, tak alespoň nahradit. I když je automobilový průmysl leaderem v robotizaci, tamní stroje připomínají lidi jen vzdáleně a stejně tak se výroba neobejde bez značného množství zaměstnanců.


Ale i to by se mohlo začít měnit. Robotický startup Figure podepsal obchodní dohodu se společností BMW o zavedení svých humanoidních robotů pro všeobecné použití do výrobního závodu BMW ve Spartanburgu v Jižní Karolíně. Roboti mají automatizovat obtížné, nebezpečné nebo nudné výrobní úkoly, a pokud se ukáže, že jsou to schopní pracovníci, pak budou nasazováni v dalších závodech.

Jednoúčelová robotika saturovala komerční trh po celá desetiletí, ale potenciál univerzální robotiky je zcela nevyužitý,“ řekl generální ředitel společnosti Figure Brett Adcock. „Roboti společnosti Figure umožní firmám zvýšit produktivitu, snížit náklady a vytvořit bezpečnější a konzistentnější prostředí.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze