Huawei vstupuje na trh s inteligentními reproduktory. Seznamte se s AI Cube

Huawei vstupuje na trh s inteligentními reproduktory. Seznamte se s AI Cube
  • Huawei v rámci veletrhu IFA představil mj. i chytrý reproduktor AI Cube
  • Komunikuje prostřednictvím Alexy od Amazonu a funguje i jako LTE router
  • Na trh by měla novinka dorazit do Vánoc

Inteligentní reproduktory jsou v poslední době velmi oblíbené, alespoň tedy v zemích, kde na ně lze mluvit rodným jazykem. Mezi ty Česká republika prozatím nepatří. Pokud nehovoříte plynně anglicky či jiným podporovaným jazykem, popovídat si nemůžete ani s Google Asistentem, ani s Alexou od Amazonu a dokonce ani se Siri u HomePodu. Tento fakt však pochopitelně nebrání výrobcům představovat další a další chytré reproduktory. Nyní jeden představila také společnost Huawei.

Huawei AI Cube

Reproduktor AI Cube však není běžným reproduktorem, protože kombinuje jak hlasového asistenta a kvalitní prostorový reproduktor, tak i LTE router. Zajímavé spojení, ale vlastně proč ne?

Po designové stránce se AI Cube povedl. Jde o válcovité zařízení, jehož spodní část je z textilní síťoviny. Ta kryje hliníkovou membránu, skrze kterou prostupuje zvuk. To nám trochu připomíná reproduktor od Samsungu.

Co se týká rozměrů, na výšku měří AI Cube téměř 22 centimetrů, průměr potom činí asi 12 centimetrů. Hmotnost se zastavila na rozumné hodnotě 900 gramů. Vzhledem k tomu, že reproduktor bude povětšinou stát někde v místnosti, jde o méně důležité údaje.

Huawei AI Cube

AI Cube podporuje i standard Wi-Fi 802.11 ac, což znamená, že je router schopen pracovat na frekvencích 2,4 i 5 GHz a přenáší data přes LAN rychlostí až do 1 200 Mbps. Slot pro LTE SIM kartu se nachází na spodní straně.

Do Evropy by se AI Cube měl dostat ještě do konce roku, cena upřesněna nebyla.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze