Letecká společnost Qantas bude mít jeden z nejdelších letů světa

Letecká společnost Qantas bude mít jeden z nejdelších letů světa
Fotografie: unsplash.com
  • Austrálie se po téměř dvou letech opět otevírá cestovnímu ruchu
  • Let mezi Melbourne a Dallasem bude trvat necelých 17 hodin
  • První let proběhne letos v prosinci a letenky lze již nyní koupit

Po delší pauze, kdy byl cestovní ruch kvůli pandemii téměř zastaven, se očekává, že se v tomto roce opět otevře. Australská společnost Qantas oznámila, že od 2. prosince bude létat novou trasu mezi australským Melbourne a mezinárodním letištěm Dalla-Fort Worth (DFW). Letadlem obsluhujícím tento let bude Boeing 787 Dreamliner.

Austrálie čelila během koronaviru několika tvrdým lockdownům, místní tak neměli moc možností vycestovat. „Žádné město na světě během koronaviru nedělalo tvrději lockdowny než Melbourne, ale žádné město se tak rychle nevrací zpět,“ uvedla v tiskovém prohlášení šéfka zákazníků skupiny Qantas Stephanie Tully. Dodala také, že evidují velkou poptávku po letenkách do zámoří, kam lidé chtějí na dovolenou či služební cestu. Austrálie začala otevírat hranice teprve v únoru, a to plně očkovaným.


Přímá linka bude dle cnn.com trvat necelých 17 hodin, tím se řadí mezi nejdelší lety světa. Letenky jsou již nyní k prodeji. Společnost Qantas v roce 2020 oslavila 100. narozeniny. Nedávno oznámil jeden z nejdelších letů mezi Aucklandem a New York City také Nový Zéland. Bude trvat něco přes 17 hodin. Za nejdelší se zatím považuje let mezi Singapurem a letištěm JFK, který trvá asi 18 hodin.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze