Raiffeisen spouští platby mobilem, za 2 týdny je využilo 18 tisíc klientů

aktualizováno
Raiffeisen spouští platby mobilem, za 2 týdny je využilo 18 tisíc klientů
  • Banka vydala novou aplikaci
  • Potřebujete Android 5.0 a vyšší, NFC a kartu od Mastercard

Aktualizováno 25. 9. 2019

Za první dva týdny si aplikaci stáhlo přes 18 tisíc klientů, kteří přidali 20 tisíc karet a provedli 60 tisíc bezkontaktních transakcí, jak se lze dočíst na webu banky. Klienti zaplatili průměrně 4 nákupy týdně v průměrné výši 430 Kč, přibližně 3 % z nich aplikací zaplatilo v zahraničí a 4 % vybralo hotovost z bankomatu.

Klienti oceňují jednoduchou aktivaci a pohodlné přidávání karet pomocí NFC technologie, přehledný moderní design a rychlé platby, které lze pohodlně a bezpečně ověřovat otiskem prstu. Těší nás, že můžeme našim klientům nabídnout moderní způsob placení mobilem a aplikaci budeme dále vylepšovat na základě zpětné vazby od uživatelů,“ říká Michal Bošina, produktový manažer Raiffeisenbank.

Původní zpráva z 12. 9. 2019

Seznam bank, která vám umožní používat mobilní telefon namísto platební karty, je delší o jedno významné jméno. Je jím Raiffeisen Bank, která se však rozhodla nespoléhat na Google Pay, ale přišla stejně jako mnoho dalších bankovních ústavů v Česku s vlastním řešením. Podporu bezkontaktních plateb se navíc rozhodla řešit pomocí nové aplikace a nepřidávat ji k současnému mobilnímu bankovnictví.

Co je tedy potřeba k tomu, abyste u bezkontaktního terminálu zaplatili z účtu této banky? Potřebujete mobilní telefon s operačním systémem Android 5.0 a vyšším, debetní nebo kreditní kartu Mastercard od Raiffeisenbank a nainstalovanou aplikaci RaiPay.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze