Rok od začátku pandemie má z koronaviru strach 70 % lidí

Rok od začátku pandemie má z koronaviru strach 70 % lidí
Fotografie: unsplash.com
  • Lidé už se tolik nebojí, že by koronavirus mohl ohrozit jejich zdroj obživy
  • Skoro půlka Čechů si myslí, že by na konci roku mohla být situace mnohem lepší, než je teď
  • Přibližně třetina z nás od začátku pandemie přibrala

Strach z nemoci COVID-19 má rok od začátku pandemie téměř stejný počet lidí. Už se ale tolik nebojí, že by koronavirus mohl ohrozit zdroj jejich obživy (51 % vs. 66 %). Bohužel se ale ve výsledcích projevil i psychický dopad, který koronavirus má. Podle dat se u Čechů zhoršila naděje, kdy se virus podaří dostat pod kontrolu a všichni budou moci opět žít normálně. Před rokem si čtvrtina Čechů myslela, že to bude trvat déle než půl roku. Nyní si to už myslí 70 %.

I přes velké obavy se snaží být část obyvatel optimistická. Konkrétně 49 % předpokládá, že na konci letošního roku bude situace mnohem lepší, než je právě teď. Celých 29 % si myslí, že bude stejná, jako je teď a 17 % se domnívá, že bude ještě horší. Přesně 53 % Čechů se cítí kvůli pandemii ve stresu. Dvě pětiny uvedly, že se cítí v dnešní době daleko více ve stresu než před začátkem pandemie.

Přibližně třetina Čechů také uvedla, že od začátku pandemie přibrala. Nejvíce s přibíráním mají problém ti, kteří pracují z domu. Ukázalo se ale, že 13 % lidí zhublo a 17 % začalo i více cvičit. Celý výzkum prováděla agentura Ipsos, která o výsledcích informovala ČTK. Ipsos s výzkumem začal již na začátku pandemie v březnu loňského roku. Výzkumu se zúčastnilo přibližně tisíc dobrovolníků.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze