S HDMI a bez hlučící CD mechaniky. Sony oživuje původní PlayStation

S HDMI a bez hlučící CD mechaniky. Sony oživuje původní PlayStation
  • Japonský výrobce elektroniky se rozhodl přivést k životu původní herní konzoli PlayStation
  • Nová, o 45% menší verze, bude dodávána s 20 přednahranými tituly, dvěma ovladači a HDMI portem

Uběhlo přes 20 dlouhých let, a i přesto spousta z nás občas zavzpomíná na bezstarostné okamžiky strávené hraním na původní herní konzoli PlayStation. Pokud byste se občas nejraději vrátili do těchto dob, následující řádky vám udělají radost. Sony se totiž rozhodlo šedou krabičku přivést zpět k životu, avšak ve vylepšené podobě.

Nová konzole PlayStation Classic, která doznala 45% zmenšení oproti původní verzi, se tak vydá po stopách videoherní konzole Nintendo SNES. Klíč k úspěchu však nespočívá jen v zachování ikonického designu. V době dnešních televizí a monitorů je nutnost konzoli osadit HDMI portem, což PlayStation splňuje.

PlayStation Classic

V konzoli najdeme dvě desítky ikonických her. Mezi nimi najdeme hity jako Tekken 3, Ridge Racer Type 4, Final Fantasy VII nebo Wild Arms. Z her, které zatím potvrzeny nebyly, bychom mohli očekávat přítomnost dnes již legendárních titulů Resident Evil, Metal Gear Solid nebo Tomb Raider.

PlayStation Classic

Pro opravdu autentický zážitek budou ke konzoli dodávány dva původní ovladače bez analogových páček (Dual Shock dorazil až několik let po uvedení konzole na trh). V balení najdeme rovněž USB, HDMI a napájecí kabel. V případě nové konzole bude tlačítko RESET sloužit k pozastavení her a tlačítkem OPEN, kterým se dříve otevírala mechanika, si tentokrát hru vyměníte pouze virtuálně.

PlayStation Classic

Do prodeje vstoupí staronová konzole již 3. prosince 2018, tedy přesně 24 let po spuštění prodeje původní verze, a to za cenu 2 690 Kč, respektive 99,99 eur na Slovensku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze