Seriál Eliška a Damián má mnoho ohlasů, ale převážně těch negativních

Seriál Eliška a Damián má mnoho ohlasů, ale převážně těch negativních
Fotografie: TV Prima
  • Seriál Eliška a Damián vysílá televizní stanice Prima
  • Nové díly vycházejí každou sobotu večer
  • Na ČSFD má seriál hodnocení pouhých 8 %

Prakticky celým tuzemským internetem rezonuje nový český seriál Eliška a Damián, který můžete sledovat na televizní stanici Prima, nebo na streamovací platformě Prima+. Tvůrci slibují romantický příběh jako z pohádky plný krásných exteriérů a skvělého hereckého obsazení. V hlavní roli se představili Emma Smetana jako Eliška a Robert Urban jako Damián. Eliška žije v současnosti, Damián pochází z roku 1758. Díky elixíru začne Damián cestovat časem a potkává Elišku, která mu není lhostejná. A jak už to v pohádkách bývá, jejich cesta k lásce nebude jednoduchá. Oba se budou muset vzepřít svému osudu. Damián se totiž má zasnoubit s pruskou princeznou Frederikou a Eliška se zase musí starat o marmeládovnu, kterou zdědila.

Místo pohádkového příběhu čekala diváky už prvním díle pořádná dávka „bizáru“, kdy se Eliška popere s velikým mužem, agresivním bývalým manželem pracovnice marmeládovny, jedním chvatem ho dostane na lopatky a bije ho hlava nehlava. „Tak pojď, ty haj*le, nebudeš mi tady mlátit zaměstnance,“ prohlásí Eliška s roztrhnutou blůzkou a diváci mají přímý pohled na její podprsenku. To ale není vše, v tu chvíli se na scéně objeví Damián, který muže omráčí a zase zmizí. Po zhlédnutí této jediné scény chápu, proč má seriál na Československé filmové databázi hodnocení pouhých 8 %. A negativní hodnocení nenajdete pouze na ČSFD, ale po celém internetu. Hodnocení se ale s dalšími epizodami nelepší. Posměch seriál také sklidil za enormní sumu, která byla za natáčení vyplacena. Jen paruka, kterou nosí Damián na hlavě stála 600 tisíc korun, stejně tak šperky, které doplňují jeho kostým.


První díl nového seriálu televize Prima vysílala 2. září a sledovalo ho 743 tisíc diváků. Druhý díl ale zažil rychlý spád a sledovalo ho už pouze 381 tisíc diváků. Nové epizody vycházejí každou sobotu večer. Dohromady má první řada 12 epizod. A jaký je váš názor na seriál Eliška a Damián? Viděli jste už první tři díly, nebo vás tento příběh neláká?

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze