Prima v únoru spustí svoji streamovací platformu Prima+. Můžete ji mít i zdarma

Prima v únoru spustí svoji streamovací platformu Prima+. Můžete ji mít i zdarma
Fotografie: FTV Prima
  • Prima+ bude dostupná od 8. února 2023
  • Předplatitelé se mohou těšit na exkluzivní obsah od Prima+ Originals a předpremiéry pořadů
  • Diváci si mohou vybrat ze tří různých tarifů

Televizní skupina Prima na úterní tiskové konferenci představila vlastní streamovací platformu s názvem Prima+. Generální ředitel skupiny Prima Marek Singer ji představil jako českou streamovací službu pro celou rodinu. Bude přinášet exkluzivní obsah, především desítky nových seriálů pod hlavičkou Prima+ Originals. Předpremiéry pořadů bude nabízet 7 dní před uvedením v televizi.

Generální ředitel na tiskové konferenci uvedl, že 13 seriálů je již vyrobeno nebo jsou ve výrobě, dalších 28 je v přípravné fázi. „Už na začátku tam budeme mít několik nových seriálů a pak každý měsíc budeme přidávat další. Nová videotéka bude nabízet každý týden alespoň dva nové díly některého ze seriálů,“ uvedl Marek Singer.

Nová streamovací platforma nabízí tři různé tarify


  1. Základní tarif Free je zdarma, ale bude obsahovat reklamy a nabídka titulů bude omezená.
  2. Tarif Light za 99 Kč měsíčně bude obsahovat poloviční množství reklam. Nabídne původní seriály, v nabídce bude mít přes 2 tisíce českých i zahraničních titulů, pořady z produkce Prima+ Originals, předpremiéry a archiv. Sledování bude možné v HD kvalitě.
  3. Tarif Premium za 149 Kč měsíčně nabídne přístup ke kompletní nabídce bez reklam.

Od 8. února 2023 můžete na Prima+ sledovat první původní seriály, kterými budou Sedm schodů k moci od novináře a spisovatele Josefa Klímy, komediální seriál Bodyguardi a detektivní seriál Půlnoční zpověď. Dále se pak mohou diváci těšit na seriály Zákony vlka, Agrometal a Pod hladinou.

Sice je streamovací trh už hodně plný, Marek Singer si ale myslí, že je pro Primu stále prostor. „Jen u našich pořadů vzrostla za posledních 6 let odložená sledovanost seriálů vysílaných v prime time více než pětinásobně. Z detailních průzkumů také víme, že lidé jsou ochotni si platit více služeb najednou. Zároveň jsme se již na začátku rozhodli jít jinou cestou než naše komerční konkurence. Chceme, aby naše pořady v on-linu byly nadále dostupné širokému publiku, proto přicházíme s možností výběru ze tří tarifů, a je jen na každém uživateli, které pořady a v jakém předstihu a kvalitě a za kolik je chce sledovat,“ řekl generální ředitel.

Novou službu nyní představuje v televizi a na sociálních sítích mimozemšťan Pýtý a animovaná rodinky Plusákových, kterým propůjčili své hlasy Jiří Lábus, Tomás Matonoha, Lucie Vondráčková, Bára Hrzánová, Lucie Benešová a Robin Pařík. Od 8. února bude veškerý nový obsah dostupný na stránkách www.primaplus.cz.