Severní Korea hlásí epidemii neznámého střevního onemocnění

Severní Korea hlásí epidemii neznámého střevního onemocnění
Fotografie: unsplash.com
  • Neznámou střevní chorobou už trpí více než 800 rodin
  • Mohlo by se jednat o choleru nebo tyfus
  • Země nemoc sleduje a zavádí preventivní opatření

Severní Korea v současné době bojuje s nevídaným nárůstem případů koronaviru. V zemi na konci minulého týdne navíc propukla epidemie neznámé střevní choroby. Onemocněním trpí více než 800 rodin. Tamní úřady se domnívají, že se jedná o choleru nebo tyfus.


Severní Korea zároveň bojuje s nedostatkem potravin. Korejská centrální zpravodajská agentura (KCNA) uvedla, že se nyní pracuje na sledování šíření střevní choroby. Jsou připravená preventivní opatření hlavně pro nejvíce zranitelné, kterými jsou senioři a děti. Provádějí se také dezinfekční práce, včetně čištění odpadních vod, aby byla zajištěna nezávadnost pitné vody v domácnostech.

Severní Korea i nadále bojuje s pandemií koronaviru. V neděli bylo ohlášeno 19 310 nových případů „horečky“, jak země uvádí. Severní Korea ale neupřesnila, kolik z těchto případů mělo pozitivní test na koronavirus. Od ohlášení prvního případu nákazy koronavirem v polovině května bylo odhaleno více než 4,6 milionů případů „horečky“. Podle cnn.com KCNA potvrdila k 19. červnu 73 úmrtí na „horečku“.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze