Sony ukázalo působivé testy dronu ve větrném tunelu

Sony ukázalo působivé testy dronu ve větrném tunelu
Fotografie: Sony
  • Má zvládnout vítr až 70 km/h
  • Dokonce se to ani neprojeví na kvalitě záznamu

Zatímco velká dopravní letadla se silným větrem dokáží bez problémů vyrovnat, pro drony obvykle znamená jakékoli větrnější počasí stopku. Většina slibných využití dronů tak zkrachuje v okamžiku, kdy jejich služby nemohou být dostupné i za jinak běžných podmínek. To by ale mohl změnit dron Airpeak od Sony, který by se měl na trh dostat někdy na podzim roku 2021.

Do té doby si můžeme prohlédnout videa z jeho testování. Zde se prohání v tunelu při rychlosti větru 70 km/h. Jak vidno, dron nemá problémy se přizpůsobit a záznam z fotoaparátu Sony připevněného na integrovaném gimbalu vůbec nevypadá, že byl pořízen v čerstvém vichru. Tak zní oficiální označení dané rychlosti podle Beaufortovy stupnice. Podle ní to stačí na ulomení větví stromů a chůze proti tak silnému větru je možná jen stěží.

Samozřejmě, podmínky ve skutečném světe, kde nefouká vítr jen z jednoho směru, budou něco jiného. Nejrůznější poryvy, turbulence a náhlé změny směru budou pro dron větší problém, nicméně není pochyb, že si s nimi Airpeak poradí lépe než jeho konkurence.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze