Společnost Revolut spouští bezplatnou službu pro obchodování s akciemi

Společnost Revolut spouští bezplatnou službu pro obchodování s akciemi
Fotografie: Revolut
  • Služba umožňuje investovat do 300 akcií kótovaných na Newyorské burze cenných papírů a na burze NASDAQ
  • Nejprve bude služba k dispozici zákazníkům s tarifem Metal, později dojde ke zpřístupnění všem

Revolut, fintech společnost z Londýna s více než šesti miliony zákazníků ve Velké Británii a Evropě, dnes spustila bezplatnou službu pro obchodování s akciemi napříč Evropou, kterou bude postupně zpřístupňovat vybranému počtu zákazníků s tarifem Metal.

Jakmile bude služba k dispozici, budou moci zákazníci s tarifem Metal provádět měsíčně zdarma až 100 okamžitých obchodů s více než 300 akciemi kótovanými na Newyorské burze cenných papírů a na burze NASDAQ, přičemž jim budou k dispozici aktualizace cen v reálném čase a tržní statistiky. Jedná se o rostoucí seznam společností a Revolut má v úmyslu průběžně přidávat další akcie.

V příštích týdnech společnost Revolut tuto službu zpřístupní také pro své zákazníky s tarify Standard a Premium. Zákazníci s tarifem Standard budou omezeni na tři obchody za měsíc zdarma, zatímco zákazníci s tarifem Premium budou moci měsíčně provést až osm bezplatných obchodů. Obchody nad rámec měsíčního limitu budou zpoplatněny částkou 1 libra (přibližně 28 korun) za obchod a ročním poplatkem 0,01 %.

Na účtech není žádné minimum pro prováděné investice a společnost Revolut tak zákazníkům umožňuje nakupovat akcie i za cenu 1 dolar, čímž otevírá a demystifikuje notoricky uzavřený, drahý a složitý trh s akciemi pro zcela nové publikum.

Všechny měnové transakce budou jako obvykle prováděny v rámci víceměnové peněženky Revolut, což znamená, že kdokoli bude chtít investovat, bude moci převést peníze ze své domovské měny na americké dolary pomocí směnných kurzů Revolut a automatického převodního procesu.

Společnost Revolut hodlá i nadále rozvíjet svou investiční službu, a to pomocí plánovaných funkcí, jako je přístup na britské a evropské burzy cenných papírů, přístup k fondům obchodovaným na burze (ETF) a možnost investovat prostřednictvím akcií a podílů ISA. V plánu je rozšíření přístupu v celosvětovém měřítku, z čehož budou moci těžit uživatelé mimo Evropský hospodářský prostor (EHP).

Jedná se o další velký krok na naší cestě k inkluzivnějším, inovativnějším a cenově dostupnějším finančním službám. Investování na akciovém trhu bylo pro běžné lidi nedostupné příliš dlouho, což vedlo k reálným problémům pro ty, kteří hledali způsob, jak maximálně zhodnotit své úspory,“ říká Nik Storonsky, zakladatel a CEO společnosti Revolut.

Udělali jsme vše pro to, aby bylo investování prostřednictvím společnosti Revolut nízkonákladové a k dispozici všem, tedy i těm, kdo chtějí investovat jen malé částky. Pro naši nabídku bezplatného obchodování je to jen začátek, neboť v blízké budoucnosti chystáme zpřístupnit různé trhy a investiční produkty,“ uzavírá Storonsky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze