Streamovací služba SkyShowtime dorazí 14. února. Nepotěší ale kvalitou

1
Streamovací služba SkyShowtime dorazí 14. února. Nepotěší ale kvalitou
Fotografie: SkyShowtime
  • Existovat bude jediné měsíční předplatné za 179 Kč
  • Zpočátku nejsou podporovány televize Samsung
  • Zapomenout musíte na 4K

Trh se streamovacími službami se začíná zahušťovat. Ke známému trojlístku Netflix, HBO Max a Disney+, ke kterému můžeme připočíst ještě Prime Video, domácí Voyo či chystanou službu Prima+, přibude již za dva týdny další ambiciózní hráč zvaný SkyShowtime. Půjde o pokračování jeho evropské expanze, kdy se od 14. února objeví nejen v České republice, ale také na Slovensku, v Albánii, Kosovu, Maďarsku, Polsku, Rumunsku a Severní Makedonii.

Pakliže si službu pořídíte, získáte přístup k produkci od Universal Pictures a Paramount Pictures, obsahu pro děti a rodinu a výběru ikonických titulů z knihoven a boxů od Nickelodeon, DreamWorks Animation. , Paramount+, SHOWTIME, Sky Studios a Peacock. Jmenovitě se můžete těšit na tituly jako Čelisti, Kmotr, Forrest Gump, Top Gun: Maverick, Jurský Svět, sérii Pátek třináctého nebo seriály Kancl, Dr. House a novinku Tulsa King se Sylvestrem Stalonem v hlavní roli.

V nabídce se objeví i některé tituly, které byly původně připravené pro HBO, jde například o loňskou minisérii Spolu a hladoví. Lákadlem má být i zbrusu nová minisérie Vítěz od českého režiséra Jana Hřebejka. Dobrou zprávou je, že SkyShowtime myslí na české diváky a mnoho titulů by mělo mít české titulky i dabing. V jeho případě však ne vždy půjde o vám známou verzi. Společnost u některých titulů sáhla po vytvoření nového českého dabingu, což se týká například hororové série Pátek třináctého.


Pokud vás nalákala nabídka, jistě vás zajímá, kolik bude služba stát. V tomto ohledu je situace komplikovanější. Měsíční platba činí 179 Kč, což je v základnu méně, než kolik si účtuje Netflix, HBO Max, Disney+ nebo Voyo. Na druhou stranu s různými slevami pramenícími z akcí či ročního předplatné může být HBO Max i Disney+ výrazně levnější. Kaňkou na kráse je i to, že kvůli silné české koruně platíme výrazně více než většina Evropanů. Sousední Poláky vyjde měsíční předplatné v přepočtu jen na 126 Kč, Slováky na 142 Kč a Maďary na 122 Kč. Ještě méně pak zaplatí rumunští zájemci, v přepočtu necelou sto korunu.

SkyShowtime

Aby špatných zpráv nebylo málo, musíte ihned zapomenout na vyšší kvalitu obrazu. SkyShowtime nabídne maximálně Full HD rozlišení a zvuk v Dolby Digital 5.1. Nekoná se dnes zcela běžné 4K či Dolby Atmos. Komplikovanější je také podpora platforem. Společnost prozatím potvrdila aplikace pro Android, iOS, Apple TV, Android/Google TV a LG TV. V tuto chvíli mají smůlu majitelé televizí Samsung a patrně také všech herních konzolí.