Také roboti mají své Zimní olympijské hry. Moc jim to ale zatím nejde

Také roboti mají své Zimní olympijské hry. Moc jim to ale zatím nejde
  • Nedaleko Zimních olympijských her právě probíhá rovněž lyžařský turnaj, kde soupeří jen roboti
  • Z celé Jižní Koreji se sjelo 8 týmů se svými výtvory, jejichž úkolem je dostat se bez potíží do cíle
  • Hlavní výhra činí v přepočtu něco málo přes 200 tisíc korun

Opět jsme se dočkali dalšího důkazu, že vzpoury robotů se zatím skutečně bát nemusíme. Jen hodinu cesty od letošních Zimních olympijských her v Pchjongčchangu se odehrává další velkolepá sportovní událost. Z celé Jižní Koreji se sjelo 8 menších týmů tvůrců robotů z různých univerzit, výzkumných laboratoří a soukromých společností, kteří soutěží v turnaji „Edge of Robot: Ski Robot Challenge.“


Jaký je cíl? Roboti na lyžích musí sjet bez úhony do cíle a vítěz si odnese v přepočtu něco málo přes 200 tisíc korun. Celý turnaj se přitom nese v duchu zábavy, nikoliv vražedné soutěživosti, ale ono by to vlastně ani jinak nešlo. Stačí se podívat na lyžujícího robota jménem Ludobi, který musí být na vodítku a pobíhají za ním tak po svahu jeho tvůrci. Podobně vtipně vypadá třeba i další robot v oblečení jménem Taekwon V, který srazil snad každou překážku v cestě.

Všechny soutěžící roboty a jejich specifikace si můžete prohlédnout na oficiálním facebookovém profilu turnaje. Kromě všech podrobností o robotích atletech se dozvíte také to, že pro přihlášení bylo nutné, aby měli soutěžící lidskou figuru a stáli na dvou nohách, které se ohýbají v kolenou.

Zdroj: mashable.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze