Letní olympijské hry v Japonsku zpříjemní lidem roboti

Letní olympijské hry v Japonsku zpříjemní lidem roboti
  • Projekt Tokyo 2020 vychází ze spolupráce společností Toyota a Panasonic
  • Mezi roboty najdeme sběrače odpadků i roznašeče občerstvení
  • K vidění budou také robotické obleky, které umožní zvedat těžká břemena

Technologická mocnost, jakou Japonsko bezpochyby je, dostane šanci během Letních olympijských her 2020 opět zazářit a představit, co by se mohlo v budoucnosti stát naprostým standardem. Mezi novinky, na které se mohou návštěvníci těšit, patří například rozpoznávání pomocí obličeje, díky kterému má být urychlen přístup na sportoviště a podstatně zvýšena bezpečnost. Zároveň se chystá i spuštění služby robotického taxi a v neposlední řadě je potřeba zmínit, že medaile pro vítěze budou vyrobeny z drahých kovů pocházejících z recyklovaných telefonů a další elektroniky.

Letní olympijské hry 2020

Projekt Tokyo 2020, o kterém informoval server theverge.com, přitom bude těžit ze spolupráce společností Toyota a Panasonic. Výrobce automobilů chystá představit také řadu nových robotů, kteří mají pomoci lidem s postižením, kteří se rozhodnou sportovní událost roku navštívit.

Letní olympijské hry 2020

HSR (Human Support Robot) je přibližně metr vysoké zařízení se zabudovanou robotickou paží, pomocí které zvedá odpadky. Robot DSR (Delivery Support Robot) funguje jako mobilní odpadkový koš, ale rovněž může roznášet občerstvení, které si budou moci diváci objednat skrze chytrou mobilní aplikaci. Zástupci společnosti plánují vyslat minimálně šestnáct HSR a přibližně deset DSR pomocníků na olympijský stadion v Tokiu. Víceúčeloví roboti mají také plnit funkci průvodce a poskytovat informace tápajícím návštěvníkům.

Letní olympijské hry 2020

Panasonic rovněž odhalil několik robotických obleků, které poskytují oporu v místě zad a uživatelům umožňují zvedat a přenášet podstatně těžší břemena bez obav o jejich zdraví. Na olympijské hry by mělo být k vidění až dvacet těchto futuristicky vypadajících obleků, které budou mít pracovníci k dispozici ke zvedání předmětů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze