TCL NXTWEAR G jsou brýle, které vám na cestách nahradí televizor

TCL NXTWEAR G jsou brýle, které vám na cestách nahradí televizor
Fotografie: TCL
  • Brýle fungují jako externí displej
  • Signál i napájení berou z mobilního telefonu
  • I na cestách si tak můžete dopřát obraz jako z 3,5metrové televize

Vývoj chytrých brýlí je už nějakou dobu na mrtvém bodě. Pokusy Googlu směřovaly do ztracena, Microsoft byl se svými HoloLens o něco úspěšnější, ale vytvořil tak hodně drahou hračku jen pro ty nejbohatší firmy. A pokusy Applu jsou stále jen předmětem divokých spekulací. TCL se o svých brýlích poprvé zmiňovalo začátkem roku, ale vypadalo to jako příliš odvážný koncept, než aby se v blízké době dostal do běžné produkce. Nicméně jsme se dočkali, i když nejde o chytré brýle v pravém slova smyslu, přiléhavější označení je „wearable displej“.

Brýle obsahují dvojici OLED displejů od Sony s Full HD rozlišením a poměrem stran 16:9. Když si je nasadíte na obličej, budete mít pocit, že sledujete 140" (cca 3,5m) televizi z běžné vzdálenosti. Jako zdroj obrazu poslouží kompatibilní telefon s USB-C. Ten obstará veškerou práci i napájení, díky čemuž se hmotnost brýlí pohybuje okolo sta gramů, takže by mělo být i delší sledování filmů pohodlné. Seznam podporovaných přístrojů zatím čítá asi stovku převážně novějších a dražších zařízení.

TCL NXTWEAR G

Brýle se začnou prodávat už příští měsíc, konkrétně v Austrálii. Jejich evropská cena byla stanovena na 599 eur, tedy něco málo přes 15 tisíc korun.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze