HoloLens 2 jdou do prodeje a do pronájmu

HoloLens 2 jdou do prodeje a do pronájmu
  • Cena za jednotku je 3 500 dolarů (100 tisíc korun s daní)
  • Menší podniky si mohou brýle pronajmout
  • Microsoft nabízí i doplňkové služby

Letos v únoru Microsoft představil druhou generaci brýlí HoloLens pro rozšířenou realitu. Ve zkratce: na rozdíl od jiných systémů pro přístup k virtuální realitě zde stále vidíte své okolí, které je obohaceno o další informace – tzv. rozšířená realita. I když nejrůznější demonstrace ukazují všemožné herní aplikace, brýle jsou primárně určeny pro podniky, a to velké podniky. Jako typický příklad se uvádí architekt, který si může prohlédnout dům nebo stavbu s tím, že kromě podlah a stěn vidí díky HoloLens i inženýrské sítě, a může si tak udělat jasnou představu o celé struktuře.

Tomu odpovídá i cena. Na microsoft.com byly spuštěny předobjednávky a samotné zařízení vyjde na 3 500 amerických dolarů. Po připočtení české DPH se dostaneme na téměř 100 tisíc korun. To je přijatelná cena pro velké korporace, které si na takovou investici dokáží vydělat.

Protože je cena i mezinárodním měřítku vysoká, připravil Microsoft také možnost pronájmu. Jeden uživatel je může získat za 125 dolarů (3 500 Kč včetně DPH) za měsíc a dostane navíc jeden slot v Dynamics 365 Remote Assist, což je jakési pořádání vzdálených videokonferencí. Ještě levnější je vývojářské předplatné, vyjde na 99 dolarů za měsíc (2 800 Kč včetně DPH) a zahrnuje i kupón na využití služeb Azure.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze