Těchto 12 příznaků vám napoví, zda máte chřipku, nebo koronavirus

Těchto 12 příznaků vám napoví, zda máte chřipku, nebo koronavirus
Fotografie: unsplash.com
  • Mezi nejnovější příznaky koronaviru se řadí ranní únava a bolest v krku
  • Dohromady se mezi příznaky koronaviru řadí 12 symptomů
  • Méně závažné příznaky se objevují u očkovaných osob

Před začátkem pandemie koronaviru lidé ucpaný nos a bolest hlavy diagnostikovali jako obyčejnou rýmu. I když se necítili úplně dobře, stále chodili do práce a snažili se nemoc vyléčit pomocí čajů a nejrůznějších prášku a vitamínů. V dnešní době se ale tyto příznaky řadí mezi primární indikátory koronaviru. Takže si už nikdo nemůže být zcela jistý, zda jen nastydnul.

Profesor Tim Spector, zakladatel aplikace Covid ZOE, určil dva nové příznaky koronaviru, které by mohly být mylně považovány za příznaky obyčejného nachlazení. Na konci července profesor Spector uvedl, že mezi příznaky nakažení virem patří také ranní únava a bolest v krku. „V současné době je dvakrát více případů koronaviru než běžného nachlazení. Poměr ještě nikdy nebyl tak vysoký. Příznaky jsou téměř stejné, s výjimkou větší únavy a bolesti v krku. Takže je lepší vždy počítat s variantou koronaviru,“ dodal.


Podle Národní zdravotní služby Velké Británie (NHS) se mezi hlavní příznaky koronaviru řadí těchto 12 symptomů: bolesti hlavy, bolest v krku, horečka nebo zimnice, kašel, ucpaný nos, rýma, dušnost, pocit únavy, bolest celého těla, ztrátu chuti k jídlu, průjem a pocit nevolnosti či nechutenství.

Odborníci se také domnívají, že příznaky podobné nachlazení jsou pravděpodobnější u lidí, kteří se proti koronaviru nechali naočkovat. „Přibývající důkazy ukazují, že lidé, kteří dostali dvě dávky vakcíny, mají obvykle méně závažné příznaky, jako je bolest hlavy, rýma, kýchání, bolest v krku a ztráta čichu. Je důležité, aby lidé, kteří byli plně očkovaní, zůstali ostražití kvůli symptomům podobným nachlazení a nechali se otestovat, pokud žijí nebo pracují v blízkosti lidí, kteří jsou touto nemocí více ohroženi,“ uvedla pro theindependent.co.uk ředitelka Royal Society for Public Health Christina Marriott.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze