Tesla Roadster opravdu zavítá do vesmíru. Elon Musk ukázal fotky

2
Tesla Roadster opravdu zavítá do vesmíru. Elon Musk ukázal fotky
  • Obvyklé zatížení rakety například betonovými bloky Muskovi přišlo nudné
  • Do nitra rakety své společnosti SpaceX tak „zaparkoval“ Teslu Roadster
  • Tesla ukázala už druhou generaci Roadsteru, do vesmíru však poletí generace první

Elon Musk, velký vizionář a do jisté míry také snílek, kterému se však spoustu věcí daří přetavit do reality. Když řekl, že chce poslat Teslu Roadster do vesmíru, myslel to opravdu vážně. Muskova společnost SpaceX do vesmíru co nevidět pošle další svojí raketu. A její součástí opravdu bude Tesla Roadster.

Raketa Falcon Heavy bude startovat v půlce ledna a bude se jednat o první zkušební let. A proč Musk vůbec Roadster do rakety dává? Zkušební lety často probíhají tak, že se rakety zatěžují například betonovými bloky. To však Muskovi přišlo nudné, tak raketu zatíží rovnou Roadsterem. Vypadá to jako bláznivý nápad, ale Musk to má vše jistě velmi dobře vymyšlené. Tohle totiž vypadá jako více než dobrá reklama.

Do vesmíru poletí Tesla Roadster první generace, ačkoli druhá generace se už světu ukázala. A papírově se ihned stala nejrychlejším vozem světa. V útrobách kromě sebe odvezete pohodlně dalšího dospělého a dvě děti až do tisíc kilometrů vzdálené destinace, a to na jedno nabití.

Společnost SpaceX byla založena v roce 2002 Elonem Muskem. Momentálně má okolo 7 tisíc zaměstnanců a v letošním roce tato společnost poslala do vesmíru už 17 raket.

Zdroj: theverge.com

Diskuze ke článku
Oprava
V textu je tolik chyb, překontrolujte si po sobě prosím to, co jste napsali, děkuji.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze