Co má v plánu vizionář Elon Musk do roku 2025?

1
Co má v plánu vizionář Elon Musk do roku 2025?
Fotografie: @elonmusk
  • První posádka by měla na Marsu přistát v roce 2024
  • Důraz bude kladen na navýšení produkce elektromobilů Tesla

Podnikatel, vynálezce, filantrop a vizionář Elon Musk má před sebou velmi ambiciózní projekty. Kdy ale budou všechny realizovány? Na to se budeme snažit odpovědět v dnešním článku.

Rozpracovaných projektů má Musk celou řadu. Pokud se bavíme o elektrických autonomních vozidlech budoucnosti, je řeč o Tesle. Má lidstvo šanci stát se meziplanetárním druhem? Na to odpoví SpaceX. Pomocí The Boring Company razí tunely, které dost možná změní pohled na dopravu, a pro výzkum a rozvoj schopností lidského mozku založil společnost Neuralink.

2018: Asi za největší prioritu příští rok Musk považuje zvětšit produkci Modelu 3. Konkrétní cíle směřují někam na 5 tisíc kusů měsíčně.

2019: V roce 2019 plánuje Tesla představit svůj elektrický pick-up a také kompaktní SUV zvané Model Y.

2020: Stále zůstáváme u elektromobility. Za tři roky bychom se měli dočkat druhé generace Tesly Roadster a zvětšit by se měla výroba Modelu 3. Těch by si přál Elon Musk produkovat milion ročně.

elon musk

2022: Asi největší boom nastane v roce 2022, kdy Musk plánuje první nákladní misi na Mars. Standardem by měla být i opakovaně použitelná raketa pro snížení nákladů pro cestování vesmírem.

2024: O dva roky později je v plánech Muska poslat první posádku na Mars.

Zdroj: futurism.com

Diskuze ke článku
Petr Hejna
Hranice mezi výrazem "vizionář" a "megaloman" je velmi tenká, ale má naprosto jiný význam. Nějak se mi v těch vizích ztratil e-tahač Simi, který se má sériově vyrábět v roce 2019. A v roce 2024 poletí k Marsu všechno možné, jen ne lidi. K letu potřebujete nejenom raketu ( bůh ví, jestli ji bude mít ), ale také milion nezbytných přístrojů. Možná se tuší jak by měly vypadat, ale jestli budou fungovat, kolik jich bude potřeba, jejich použití, ..... zkrátka veškerá logistika k přežití - tyhle technologie prostě nejsou.
A taky mi v tom harmonogramu chybí krach automobilky Tesla.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze