Instax Link Wide
test

Instax Link Wide

Zhmotní vaše vzpomínky

Během života prožíváme mnoho speciálních okamžiků, různá dobrodružství i nečekané zážitky. Většina z nás si tyto speciální chvíle chce zapamatovat pomocí fotografií, které jsou ve většině případů ukryté v našich mobilních telefonech. Občas to ale nestačí. Někdy to chce vzpomínky proměnit do fyzické podoby. A právě s tím pomůže tiskárna Instax Link Wide, kterou jsme měli možnost otestovat.

O instatních fotoaparátech jsme toho za poslední roky slyšeli už mnoho. Někteří na ně nedají dopustit, jiní zase nechtějí fotky, které se vytisknou na první pokus bez jakýkoliv úprav. Jsou tu ale tiskárny, které vám vytisknou fotky pořízené mobilním telefonem ve formátu malých obdélníkových fotek, jako byste je vyfotili právě instantním fotoaparátem. Jednou z nich je Instax Link Wide. Stojí za pořízení? To se dozvíte v naší recenzi.

Technické parametry Instax Link Wide

Technologie tisku Termosublimační
Rozměry 139 × 127,5 × 33,7 mm
Hmotnost 340 gramů
Doba nabíjení 80 až 120 minut
Maximální rozlišení 318 × 318 DPI
Formát tisku 62 x 99 mm
Rychlost tisku 12 sekund
Maximální hlasitost 49 dB
Ovládání Přes aplikaci Link WIDE
Kompatibilita iOS a Android
Napájení USB
Cena 3 990 Kč

Obsah balení: i něco navíc

V menší papírové krabičce najdeme kromě samotné tiskárny také USB kabel k nabíjení, ruční popruh a uživatelskou příručku v mnoha světových jazycích včetně češtiny. Krom těchto věcí je v balení i praktický stojánek, díky kterému si můžete tiskárnu doma kamkoli umístit a fotky z ní budou pohodlně vyjíždět bez další manipulace.

Instax Link Wide
Líbilo se nám
  • stojánek navíc

Konstrukční zpracování: v jednoduchosti je krása

Do redakce nám dorazil Instax v barvě Ash White (bílá), ale můžete si ho pořídit i v provedení Mocha Gray (šedohnědá). Tiskárna je z matného plastu. I když na první pohled design vypadá skvěle, při držení v ruce na vás může tiskárna působit křehce. Bez náplně má Instax Link Wide pouhých 340 gramů a díky jeho rozměrům (139 × 127,5 × 33,7 mm) s vámi může cestovat kamkoliv.

Pokud se chystáte najít pro Instax ideální místo u vás doma, pomůže malý stojánek, který je součástí balení. Díky němu můžete tiskárnu vystavit na viditelné místo, aby zdobila interiér.

Na samotné tiskárně nenajdeme moc ovládacích prvků. Z přední strany je to tlačítko s nápisem Instax, které slouží pro zapnutí/vypnutí. Pro zapnutí stačí dlouze podržet, pro vypnutí krátce zmáčknout. Při zapínání a nabíjení nápis duhově bliká. Na spodní straně je mini port pro USB kabel. Na zadní straně jsou dvířka pro vložení filmu, který se prodává zvlášť. V levém spodním rohu se nachází očko na poutko. Otvor, ze kterého jednotlivé fotky vyjíždějí, je na horní straně tiskárny.

Líbilo se nám
  • skladnost
  • nízká hmotnost
  • vícebarevné provedení
Nelíbilo se nám
  • plastové tělo působí křehce

Ovládání: díky aplikaci s přehledem

K používání Instax Link Wide si nejdříve musíme stáhnout mobilní aplikaci Link WIDE, která je zdarma dostupná pro iOS i Android. Poté stačí se v aplikaci díky Bluetooth připojit k tiskárně a už můžete tisknout.

Instax Link Wide

Díky aplikaci si lze se snímky hodně vyhrát. Přizpůsobit je vašemu vkusu. Kromě klasického tisku můžete na snímek přidat nápis, emotikon nebo další obrázek. S aplikací můžete vytvářet také koláže. To znamená, že lze dát na jeden výtisk více snímků. Aplikace umí také tisknout snímky z videí. Instax umí také tisknout snímky s QR kódy a můžete si vybrat hned z několika variant. Do QR kódu můžete nahrát tajný vzkaz nebo zašifrovat odkaz na polohu či konkrétní webovou adresu.

Prostředí aplikace Link WIDE

Po zapnutí aplikace uvidíte v levém horním rohu, zda jste na tiskárnu připojeni, kolik snímků vám ještě zbývá a jak moc je tiskárna nabitá. Vedle toho v pravém horním rohu najdete ozubené kolečko, po jehož rozkliknutí se dostanete do nastavení. Tam si lze vybrat ze dvou režimů tisku: Instax Rich se soustředí na syté barvy, zatímco Instax Natural nabízí přirozené barvy. Ve spodní části displeje si můžete vybírat z možností tisku.

Já mám nejraději klasické snímky bez úpravy, které nekazí kouzlo instaxových fotek. Věřím, že si ale různé úpravy své uživatele najdou.

Líbilo se nám
  • jednoduché ovládání pomocí aplikace
  • mnoho možností úprav snímků

Snímky: větší než dříve

Instax Link Wide tiskne velké snímky na obdélníkový papír Fujifilm Instax WIDE Instant Film. Velikost snímků je 62 mm × 99 mm. Aplikace dokáže přenést fotografii z galerie telefonu k tisku za cca 12 sekund. Na jedno nabití dokáže vytisknout až 100 snímků. Jak už jsme zmiňovali, můžete si vybrat v jakém režimu budete fotografie tisknout.

Instax Link Wide

Snímky krásně vykreslují barvy a jsou pěkné ostré i při použití filtrů. Překvapila nás kvalita fotek s nočním výhledem. I tyto fotky jsou ostré s pěknými přechody odstínů barev.

Instax Link Wide
Líbilo se nám
  • rychlý tisk
  • vytiskne až 100 snímků na jedno nabití
  • kvalitní, barevné snímky

Zhodnocení: zamilujete si ho

Instax Link Wide se stane součástí vašeho života, ať už se chystáte vytisknout si vaše zážitky v pohodlí domova, nebo bude dobrodružství zažívat s vámi. Díky jeho velikosti a hmotnosti pro něj nejdete vždy místo ve vašem batohu nebo kabelce. Instax se mnou zažil pár nezapomenutelných chvil a já jsem moc ráda, že díky němu si je mohu doma vystavit.

Ovládání skrze aplikaci je naprosto jednoduché a navíc dává možnost vaší fantazii a kreativitě se projevit. Díky mnoha funkcím můžete vytvářet barevné koláže nebo fotoalba.

Instax Link Wide

Fotky jsou pestrobarevné a velmi kvalitní. Pokud bych měla porovnávat s Instax mini LiPlay, který jsem měla možnost před nedávnem testovat, jsou snímky z Instax Link Wide i ostřejší.

Foto: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz

Klady
  • rychlý tisk
  • mnoho možností úprav snímků
  • jednoduché ovládání pomocí aplikace
  • kvalitní, barevné snímky
Zápory
  • plastové tělo působí křehce
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze