Xiaomi Mi Sonic Electric Toothbrush
test

Xiaomi Mi Sonic Electric Toothbrush

Vykouzlí vám zářivý úsměv na tváři

„Ochytřování“ elektroniky se nevyhnulo ani oblastem tak intimním, jako je zubní hygiena, a testovaný Xiaomi Mi Sonic Electric Toothbrush je toho důkazem. A jak přesně funguje kartáček, který dokáže zlepšit zdraví dásní, čistotu zubů a ještě zvýšit atraktivitu vašeho úsměvu? Přesně to vám rád prozradím v následující recenzi.

Pokud jste zvažovali nákup sonického elektrického kartáčku, ale nebyli jste přesvědčeni o výhodnosti této investice, jste tady na správné adrese. Na řádcích níže se totiž dozvíte, jak takový kartáček funguje a proč se jeho nákup vyplatí.

Technické parametry Xiaomi Mi Sonic Electric Toothbrush

Typ čištění sonická
Počet módů 3
Baterie 700 mAh (lithiová)
Kompatibilita Android a iOS
Výdrž až 18 dní
Způsob nabíjení Indukční nabíjení
Doba nabíjení více než 12 hodin
Stupeň voděodolnosti IPx7
Rozměry délka 187,5 mm; průměr 28,5 mm
Obsah balení tělo kartáčku, barevný kroužek, nabíjecí stanice, hlavice kartáčku, kryt hlavice kartáčku, manuál

Obsah balení: pozor na adaptér

Po rozbalení sympaticky vypadající bílé krabičky nejprve narazíte na pečlivě uložené tělo kartáčku s nasazeným plastovým krytem hlavice. V balení se pochopitelně nachází rovněž hlavice kartáčku s měkkými štětinkami od amerického výrobce Dupont, kterou jednoduše vyměníte za plastový kryt, a také indukční nabíjecí stanice, jež je zakončena klasickým konektorem USB-A. Při koupi je bohužel nutné myslet na to, že v balení již nenajdete adaptér do zásuvky a budete tak muset využít svůj nebo dokoupit další. Nakonec zmíním dva barevné kroužky, podle nichž můžete rozpoznat svůj Xiaomi kartáček v případě, že jich v domácnosti máte více.

Xiaomi Mi Sonic Electric Toothbrush
Líbilo se nám
  • barevné kroužky pro odlišení kartáčku
Nelíbilo se nám
  • je potřeba využít svůj vlastní adaptér do zásuvky

Zpracování a konstrukce: jednoduše špičkové

Zpracování kartáčku je, jak už tomu u výrobků Xiaomi bývá, na špičkové úrovni. Tělo kartáčku je matně bílé a má zdrsněný zadní povrch, takže vám jen tak nevyklouzne z ruky. Vzhledem k použití kartáčku je pochopitelně rovněž voděodolné s certifikací IPx7, což znamená, že se nemusíte obávat si s kartáčkem dát sprchu nebo jej opláchnout pod tekoucí vodu. Indukční nabíjecí stanice je rovněž v bílém provedení a kartáček lze usadit na stanici hned ze třech směrů, vždy v rozsahu 120 °, což ušetří čas a nervy. Kartáček jsem nabíjel přibližně každých sedm dní. Znám však i spoustu uživatelů, kteří jej nechávají stát po celou dobu na stojánku/nabíjecí stanici a v takovém případě řeší výdrž pouze vydají-li se někam na cesty.

Na kartáčku se nachází pouze jedno ovládací tlačítko.

Na kartáčku se po vzoru nedávno recenzovaného holícího strojku Xiaomi Mi Electric Shaver nachází pouze jedno ovládací tlačítko, které je ideálně umístěno na přední straně a je snadno dosažitelné palcem. Tím lze uvést kartáček do tří různých režimů – standardní, jemný a takzvaný osobní režim, který si můžete nastavit v aplikaci Mi Home. Pod pogumovaným tlačítkem se nachází čtyři diody, které informují o tom, který z výše uvedených režimů je právě aktivovaný a zároveň upozorní na nízkou kapacitu baterie.

Kartáček celkově působí v ruce velmi příjemným dojmem a je plně srovnatelný s několikanásobně dražšími modely elektrických zubních kartáčků. Osobně se mi navíc líbí minimalistický design a věřím, že nebudu jediný.

Líbilo se nám
  • precizní zpracování
  • líbivý design

Praxe: bílý chrup a zdravé dásně

Dovolím si tvrdit, že čištění zubů s kartáčkem Xiaomi se stane příjemnou záležitostí i u těch, které proces dentální hygieny příliš nebaví a berou jej pouze jako nutné zlo. Po každém čištění zubů jsem měl v ústech příjemný svěží pocit a zuby vypadaly již po několika dnech čištění bělejší. Skvělého výsledku v podobě hladkých zubů a celkově pocitu čistoty v ústech však docílíte nejen důkladným čištěním, ale hlavně díky technologii v kartáčku obsažené. Uvnitř těla se nachází magnetický levitační motor, jenž vytváří více než 31 000 vibrací za sekundu, čímž účinně odstraní všechny nečistoty na zubech.

Xiaomi Mi Sonic Electric Toothbrush

Jakožto předchozí uživatel standardního zubního kartáčku a elektrického rotačního kartáčku jsem byl zpočátku rovněž skeptický k tvaru a tvrdosti štětinek. Postupem času se však ukázalo, že díky tvaru hlavice dosáhne kartáček i na obtížně dostupná místa v ústech (zadní strana zubů či prostor v okolí stoliček). Pochválit musím rovněž intenzitu vibrací, která mi přišla zcela v pořádku a neměl jsem s ní problém. Osobně jsem používal standardní režim, ale pro ty více citlivé je zde k dispozici i režim jemného čištění. Po pár vyčištěních jsem začal oceňovat i fakt, že je konec nepříjemnému krvácení dásní, jímž jsem trpěl v minulosti, za což vděčím samotné sonické technologii. Ta rozvibruje štětinky kartáčku, které následně odstraňují nečistoty nejen na povrchu zubů, ale i v obtížně dostupných mezizubních prostorech.

Screenshoty z aplikace Mi Home
Aplikace je přehledná a obsahuje řadu užitečných funkcí.

V neposlední řadě je třeba zmínit aplikaci, která je pěkně a přehledně zpracovaná a uživatelům nabídne opravdu podrobný manuál včetně možností nastavení jejich vlastního režimu čištění zubů. Užitečná je rovněž funkce měření počtu dní, za které bude potřeba vyměnit čistící hlavici. Propojení se smartphonem probíhá přes Bluetooth a během spárování jsem se nesetkal s žádným problémem u několika testovaných zařízení. Možná nejzajímavější je poté funkce měření skóre u každodenního čištění zubů. Díky přítomnosti několika senzorů dokáže kartáček monitorovat šest oblastí povrchů zubů a čas strávený jejich čištěním. V aplikaci lze pak sledovat pokrytou plochu, rovnoměrnost či délku čištění a vytvářet si tak statistiky. Věřím, že tato funkce s prvky gamifikace bude pro mnohé příjemným bonusem navíc.

Líbilo se nám
  • skvěle vyčištěné zuby
  • dobře fungující aplikace
  • měření skóre při čištění zubů

Zhodnocení: investice, které nebudete litovat

Nebudu zbytečně chodit kolem horké kaše, zubní kartáček od Xiaomi se výrobci opravdu povedl. Jde o kvalitní produkt za velmi přívětivou cenu, který vás překvapí dobře odvedenou prací, množstvím funkcí i precizním zpracováním. Za cenu přibližně jedné tisícikoruny se podle mého názoru jedná o investici, které rozhodně nebudete litovat. Kartáček bych rozhodně vřele doporučil všem, kteří mají citlivé dásně a s krvácením se často setkávají. Př používání vhodného kartáčku a vhodné zubní pasty tomu mohou totiž ve většině případů předejít.

Klady
  • precizní zpracování
  • povedená aplikace
  • skvělý pocit v ústech po vyčištění zubů
  • odolnost dle certifikace IPx7
  • přívětivá cena
Zápory
  • v balení chybí adaptér do zásuvky
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze