TOP 5 faktů a zajímavostí o seriálu Wednesday

TOP 5 faktů a zajímavostí o seriálu Wednesday
Fotografie: Netflix
  • Wednesday můžete sledovat na Netflixu
  • V hlavní roli se představila mladá herečka Jenna Ortega
  • V současné době je potvrzeno natáčení druhé řady

Wednesday je americký mysteriózní seriál, jehož tvůrci jsou Alfred Gough a Miles Millar. Na natáčení pracovalo několik režisérů včetně Tima Burtona. V hlavní roli se představila mladá herečka Jenna Ortega. Dále pak v seriálu hrají Catherine Zeta-Jones, Luis Guzmán, Isaac Ordonez, Fred Armisen, Gwendoline Christie, Christina Ricci a další. Seriál Wednesday byl nominován také na několik cen, ale žádnou nezískal. První sérii Netflix uvedl 23. 11. 2022. Ta překonala ve sledovanosti dokonce i seriál Stranger Things a dostala se na první místo s více než 341 000 000 hodin sledování po týdnu od uvedení. V současné době je potvrzeno také natáčení druhé řady.

Co jste o seriálu možná nevěděli?

  • Wednesday odhalí tajnou místnost na akademii Nevermore díky dvěma lusknutím prstů. To představuje odkaz na znělku z původního seriálu Addamsova rodina z roku 1964.
  • Celá akademie Nevermore je odkazem na spisovatele Edgara Allana Pou. Nejviditelnějším odkazem je určitě jeho socha v budovách akademie, ale největším je už název akademie, který odkazuje na dílo Havran, ve kterém stále dokola opakuje slovní spojení „nikdy víc“, což se překládá do angličtiny jako Nevermore.
  • Postavu Marilyn Thornhill měla původně hrát jiná herečka, která z osobních důvodů z natáčení odstoupila. Její místo převzala Christina Ricci, která sama ztvárnila malou Wednesday ve filmu Addamsova rodina z roku 1991.
  • Věc není vytvořená pomocí CGI nebo jiných počítačových efektů. Jedná se o ruku muzikanta a kouzelníka Viktora Dorobantu. Během natáčení byl oblečený v modrém obleku, aby mohl být později ze záběru odstraněn a byla vidět pouze jeho upravená ruka.
  • Skoro celý seriál se natáčel v Rumunsku, hlavně v malém horském městě Bușteni.
Wednesday

Děj seriálu se soustředí hlavně na mladou Wednesday Addams, kterou hraje úžasná Jenna Ortega. Wednesday je proti své vůli zapsaná na Akademii Nevermore, kam chodili kdysi i její rodiče. Velmi brzy se nechtěně zaplete do místních záhad. Udělá si několik přátel, ale i nepřátel. Záhad ale stále přibývá a Wednesday se rozhodne zjistit, co se v její škole doopravdy děje. A nejen to. Během osmidílné série se Wednesday snaží vyřešit sérii podivných vražd odehrávajících se ve městě Jericho a jeho okolí, kde se Akademie Nevermore nachází. Také se chce dozvědět více z minulosti jejich rodičů, právě když studovali na Nevermore. Navíc se v ní probudí city, které doposud neměla. Ať už se jedná o lásku nebo přátelství.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze