Jaké filmy a seriály sledují Češi?

To nejlepší z Netflixu
Jaké filmy a seriály sledují Češi?
Fotografie: Kristýna Dvořáčková, fZone.cz
  • Dnes se podíváme na nejsledovanější filmy a seriály na Netflixu
  • Nejsledovanějším filmem je aktuálně turecký snímek Buď sama sebou

Dnes se podíváme na nejsledovanější filmy a seriály streamovací platformy Netflix. Umístily se na prvních příčkách úplné novinky, nebo již známé příběhy?

Nejsledovanější filmy

Buď sama sebou (You Do You)


Snímek Buď sama sebou byl na Netflixu uveden teprve před čtyřmi dny a hned se umístil na prvním místě ve sledovanosti. Natočil ho režisér Cemal Alpan a scénář napsal Ceylan Naz Baycan. Byl natočen v Istanbulu a v hlavních rolích se představili Mine Tugay, Ahsen Eroğlu, Mehmet Ozan Dolunay, Zuhal Olcay, Ferit Aktuğ a další.

Merve chce žít bohémský život. Osud je ale proti. Když už jí hrozí, že skončí na dlažbě, začne pracovat pro člověka, se kterým ji toho pojí víc, než si myslí.

Styl natáčení je úplně jiný než u amerických nebo anglických snímků. Pokud nejste na jiné tvůrce zvyklí, tak by vás film nemusel úplně bavit. Podle mě je to fajn oddechovka, která vám na chvíli odvede myšlenky od vašeho života.

Buď sama sebou (You Do You)

Za vším hledej ženu


Česká romantická komedie, kterou natočil režisér Miloslav Šmídmajer a scénář napsala Dagmar Šťastná. V hlavní roli hrají Hana Vagnerová, Alžbeta Stanková a Tereza Rychlá. Dále pak Zlata Adamovská, Daniela Kolářová, Marek Vašut, Marek Němec a Igor Orozovič. Snímek se natáčel v Ostravě.

Alex se zamiluje do bohatého staršího muže, kterému se ale do žádného vztahu vůbec nechce. Její kamarádky proto na něho vymyslí rafinovanou past.

Viděla jsem všechny české komedie, které v nedávné době přidal Netflix do své nabídky, a tento byl podle mě z nich nejhorší. Popravdě jsem ho ani nedokoukala do konce.

Za vším hledej ženu

Zpráva (The Auschwitz Report)


Slovenský snímek, který natočil režisér Peter Bebjak na motivy skutečné události, kdy dva mladí Slováci utekli z koncentračního tábora Osvětim v dubnu roku 1944. Film je adaptací knihy autora Alfréda Wetzlera Čo Dante nevidel. V hlavních rolích se představili Noël Czuczor, Peter Ondrejička, Jan Nedbal, Florian Panzner, Christoph Bach a další. Premiéra filmu v Česku proběhla 14. října 2021.

Dva slovenští židi uprchnou z Osvětimi a podají světu zprávu o genocidě, ke které tam dochází. Doufají přitom, že jejich bývalé věznitele zničí spojenecká letadla.

Historické filmy a seriály patří mezi mé oblíbené, zvláště pak o Druhé světové válce. Viděla jsem snad všechny. Tento si ale mé sympatie nezískal. Film nemá žádnou energii, ani napětí. Přiřadila bych ho spíše k nudnějším snímkům.

Zpráva (The Auschwitz Report)

Nejsledovanější seriály

Tenkrát poprvé (Never Have I Ever), 4. řada


Americký seriál, který vytvořili Mindy Kaling a Lang Fisher. Na natáčení se podílelo několik režisérů a scénáristů. V hlavní roli se představila Maitreyi Ramakrishnan. První série měla premiéru už v roce 2020. Před pár dny Netflix uvedl čtvrtou řadu, která je také poslední. Seriál získal kladné hodnocení od kritiků.

A je tady poslední rok na střední. Devi se svojí partou řeší, kam na vysokou, osobní krize i tajné lásky. Zvládnou se postavit tomu, co je čeká?

Čtyři série během tří let a mě mrzí, že příběh končí. Baví mě seriály tohoto typu, kde vidíme, jak hlavní postavy vyrůstají a dospívají. Navíc je plný vtipných hlášek a zábavných scén.

Tenkrát poprvé (Never Have I Ever)

Arnold


Dokumentární minisérii Arnold natočila režisérka Lesley Chilcott. Kromě Arnolda Schwarzeneggera můžeme vidět Jamese Camerona, Jamieho Lee Curtise, Dannyho DeVita, Lindu Hamilton, Sylvestera Stallonea a další. Netflix dokument uvedl 7. černa 2023.

Slavný kulturista, úspěšný hollywoodský herec a také vlivný politik. Osobní dokument o pestrém životě a kariéře uznávaného Arnolda Schwarzeneggera.

Skvělý dokument, který se určitých částech položí až do detailů hercova života. V některých částech už tolik ne, ale pokud by se tak stalo, mohl by dokument mít o dva až tři díly více. Hercům životní příběh je velice poutavý a pokud jste fanoušky jeho filmů, pak vám dokument doporučuji.

Arnold

Čmuchalové (Bloodhounds)


Akční seriál Čmuchalové natočil a napsal Joo-hwan Kim. V seriálu hrají Do-hwan Woo, Sang-yi Lee, Sae-ron Kim, Seong-woong Park a Joon-ho Heo. Premiéra na Netflixu proběhla 9. června 2023.

Tři zaměstnanci dobrotivého finančníka se rozhodnou společně zničit krutého lichváře, který sdírá z kůže chudé lidi.

Seriál jsem teprve začala sledovat, ale po prvních dvou dílech musím říct, že je velice energický a poutavý. Zápasy v boxu jsou napínavé a hlavní postavy se svých rolí zhostily skvěle. Sice je seriál určen spíše pro pánské publikum, zatím baví i mě.

Čmuchalové (Bloodhounds)
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze