Twisto zpřístupňuje platby skrze Google Pay

1
Twisto zpřístupňuje platby skrze Google Pay
Fotografie: Twisto
  • Od včerejšího dne zpřístupnilo Twisto platby i pro Android
  • Po neveřejném testování jsou nově platby dostupné všem
  • Twisto očekává navýšení počtu průměrných transakcí, podobě jako tomu bylo u Apple Pay

V pondělí 9. března se dočkali také zákazníci s operačním systémem Android – Twisto zpřístupnilo dlouho očekávané placení pomocí služby Google Pay. Otevřela se jim tak možnost s Twistem platit svými mobilními telefony, stejně jako jejich iOS kolegům, kteří Twisto mohou používat od prvního dne spuštění Apple Pay v České republice.

Twisto Google Pay

„Jasně vidíme, že Apple Pay bylo milníkem loňského roku, a předpokládáme, že obliba Google Pay bude stoupat stejně strmě. Vzhledem k tomu, že bychom do roku 2025 rádi zrušili produkci plastových karet, kterou vnímáme jako zpátečnickou a neekologickou, je pro nás skvělá zpráva, že zájem o placení elektronikou narůstá a díky uvedení služby Google Pay se opět zvětší počet lidí, kteří k placení potřebují jen svůj mobilní telefon. Já osobně již dlouhodobě nenosím peněženku, minulý rok jsem vyřadil i kartu a platím vše mobilem. Občas se mi ještě stane, že tam nemají terminál, a pak mívám skutečně problém, ale těchto míst naštěstí stále ubývá,“ říká Michal Šmída, CEO a zakladatel Twista.

Službu Google Pay (dříve Android Pay), která byla v České republice spuštěna 14. listopadu 2017, mohou od včerejšího rána využívat také zákazníci Twista. Google Pay zákazníci aktivují pomocí tzv. virtuální karty přímo v aplikaci, takže ani noví zákazníci nemusí čekat na doručení klasické karty a po úspěšné registraci mohou vyrazit nakupovat. Službu podporují zařízení s operačním systémem Android verze 5.0 a vyšší. Pro nákupy v obchodech musí telefon podporovat technologii NFC.