U vakcíny Moderna se objevilo větší riziko zánětlivého onemocnění srdce

U vakcíny Moderna se objevilo větší riziko zánětlivého onemocnění srdce
Fotografie: Moderna
  • Riziko myokarditidy je vyšší po podání druhé dávky vakcíny Moderna u lidí ve věku od 18 do 39 let
  • Častěji se objevuje u mužů
  • Výsledky průzkumu ukázaly, že 81 % pacientů se úplně uzdravilo do 37 týdnů po zánětu

Před několika měsíci Evropská léková agentura (EMA) informovala o vedlejších účincích po očkování proti koronaviru vakcínami od firem Pfizer a Moderna. Jednalo se o zánětlivá onemocnění srdce, o tzv. myokarditidu a perikarditidu. Nová studie ukázala, že po očkování vakcínou Moderna je riziko zánětlivého onemocnění srdce (myokarditida) vyšší než po vakcíně Pfizer.


Poradní výbor Centra pro kontrolu a prevenci nemocí (CDC) se po tomto zjištění sešel, aby diskutoval o riziku rozvoje myokarditidy po podání vakcín Moderna a Pfizer. Ukázalo se, že riziko zánětlivého onemocnění srdce je vyšší po podání druhé dávky vakcíny Moderna u lidí ve věku od 18 do 39 let. Podle cnbc.com se myokarditida častěji objevuje u mužů.

Průzkum CDC mezi kardiology a dalšími lékaři ukázal, že u většiny lidí, kteří měli po očkování myokarditidu, se úplně uzdravili a nemělo to vliv na kvalitu jejich života. Výsledky průzkumu ukázaly, že 81 % pacientů se úplně uzdravilo do 37 týdnů po zánětu. U 15 % pacientů se zánět zlepšoval, ale nezmizel a u 1 % se myokarditida vůbec nezlepšila. CDC však stále tvrdí, že přínosy vakcín převažují nad riziky.

Diskuze ke článku
Matěj Blaha
Matěj Blaha
Zdravým.

Jestli můžu dát jeden krátký feedback, tak by článku dost pomohly další relevantní informace. Když tu píšete procenta těch kdo se z toho jak dostali, tak by se hodili i data o tom jaké riziko té myokarditidy reálně je. Takhle to může spoustu lidí zbytečně děsit.

Je to asi jako článek o tom, že grilované maso způsobuje rakovinu. Dokud neuvedete o kolik procent se zvedá to riziko, tak je to zbytečné strašení.
Alois Lopata
Alois Lopata
Zaprvé mně není úplně jasné, proč by se měl vůbec někdo čímkoliv očkovat kvůli zcela neškodné dvoudenní rýmě. A zadruhé mně není už vůbec jasné, proč by se někdo kvůli oné rýmě očkoval experimentální látkou, která na onu rýmu navíc absolutně neúčinkuje. Každopádně pokud si nějaký debil nechá aplikovat některé z těch svinstev a pokud z toho dostane nějaký zánět srdce atd., tak dobře mu tak. Alespoň si příště dá pozor a nenechá si snad už tak snadno vymýt mozek ubohou a směšnou státní propagandou.
Prema M
Prema M
Opravdu by mne zajímalo podle čeho CDC hodnototí tzv. Přínosy.
1.jsem zdraví a nemusím nikdy onemocnet covidem
2.mohu onemocnet covidem a nic mi není což je můj případ i mě rodiny.
3. Mohu onemocnet covidem a mít tzv těžký průběh a přežít
4. Onemocnet a umřít

Po použíti vakciny
1. Moh mít ru umřít na myokarditidu jako spousta lidí po celém světě
2. Mít zánět srdce a léčit se přes 8 měsíců a nebo se ani nevylecit
3. Mít další a další vedlejší prokazatelné účinky vypsané na SÚKL například trombózy

4. Vedlejší účinky vakcíny se mohou projevit i za několik let
5. I přes vakcínu mohu onemocnet covidem
6i přes vakcínu mohu mít těžký průběh
7 i s vakcínou mohu umřít na covid

Tak tedy nevím jaké přínosy se tu stále hodnotí


Navíc se jedná o podvod na lidstvu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze