Po očkování vakcínami Pfizer a Moderna se ukázaly nové vedlejší účinky

Po očkování vakcínami Pfizer a Moderna se ukázaly nové vedlejší účinky
Fotografie: unsplash.com
  • Jedná se o myokarditidu a perikarditidu (zánětlivá onemocnění srdce)
  • Vedlejší účinky se většinou objeví do 14 dnů po očkování
  • Nejčastěji se projevily u mladších mužů

Evropská agentura pro léčivé přípravky (EMA) informovala o nových vedlejších účincích vakcíny proti COVID-19 od firem Pfizer a Moderna. Jedná se o myokarditidu a perikarditidu (zánětlivá onemocnění srdce). Onemocnění se projevuje dušností, bolestí na hrudi a silným bušením srdce. Podle BBC jsou vedlejší účinky velmi vzácné a většinou se projeví do 14 dnů od podání vakcíny.


Podle dat EMA bylo podáno 177 milionů dávek vakcíny Pfizer. Ohlášeno bylo 145 případů myokarditidy a 138 případů perikarditidy. Vakcíny Moderna bylo podáno 20 milionů dávek. Ukázalo se 19 případů myokarditidy a 19 perikarditidy. Pět lidí zemřelo. Po přezkoumání se ukázalo, že to nebyla jediná příčina smrti. Všichni měli i další zdravotní problémy. EMA také uvedla, že se vedlejší účinky nejčastěji projevily u mladších mužů.

Diskuze ke článku
Aleš Leo
Aleš Leo
Po přezkoumání se ukázalo, že to nebyla jediná příčina smrti. Všichni měli i další zdravotní problémy

A to je zajímavé.. když se počítají mrtví S covidem, tak se na další problémy zřetel nebere, prostě do statistiky covid úmrtí jsou dalším v pořadí, ale jakmile jde o úmrtí následkem očkování, tak to nee, oni vlastně umřeli na něco jiného. KURVY!
Hans Jirak
Hans Jirak
A to mě nutí po třech infarktech a 4 operacích k očkování. nikdy
Zdeněk Lachman
Zdeněk Lachman
Strašit lidi to je EU v Bruselu a zkorumpovaný novináři. Znám v okolí dost lidí a nemají žádné potíže včetně mně a mé ženy.
PeterSqu
PeterSqu
Je dobry delat z lidi pokusny kraliky,mysi a ovce..na zjevne laboratorni virus,ktery utekl z netopyra :)))) docela se smeju redaktorum,ze, aby zaplatily slozenky musi psat o covidu a vakcinach..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze