V Anglii se narodilo první bezpohlavní koťátko na světě

V Anglii se narodilo první bezpohlavní koťátko na světě
Fotografie: unsplash.com
  • Koťátko jménem Hope se narodilo bez samčích i samičích pohlavních orgánů
  • Pravděpodobně se jedná o případ ageneze
  • Hope má 15 týdnů a je zdravé a velmi hravé

Seznamte se s Hope, 15týdenním koťátkem, které se narodilo ve Velké Británii a hledá domov. Není ale takové jako všechna ostatní. Poté, co bylo přijato do záchranného centra Cats Protection Tyneside Adoption Centre ve Warringtonu, ho prohlédli veterináři a nevěřili svým očím. U koťátka nenašli žádné samčí ani samičí pohlavní orgány.


Podle vedoucí terénní veterinární pracovnice Cats Protection Fiony Brockbank se pravděpodobně jedná o případ ageneze (selhání vývoje orgánu), který nikdy předtím neviděla. Po důkladném vyšetření zjistili, že Hope nemá žádné pohlavní orgány, zevní ani vnitřní. „Je to tak vzácné, že neexistuje běžně používaný termín pro tento stav, ale ve skutečnosti je to ageneze pohlavních orgánů. I když to znamená, že nejsou žádné předchozí případy, na kterých bychom mohli založit naše znalosti o tom, jak to může ovlivnit zdraví Hope v budoucnu, můžeme říct, že nyní je řádně připravená k adopci,“ uvedla Fiona Brockbank pro theguardian.com.

Podle záchranného centra je Hope velmi hravé a přátelské koťátko. Oblíbilo si všechny zaměstnance záchranného centra. „Péče o Hope byla fantastická. Víme, že někomu bude přinášet radost, zábavu a společnost po mnoho let. Byli bychom nesmírně vděční, kdybychom i nadále dostávali novinky o naší superstar,“ uvedli zaměstnanci centra.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze