Kočičí zloděj nosí své paničce domů jídlo, ale i drahou obuv

Kočičí zloděj nosí své paničce domů jídlo, ale i drahou obuv
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Kocour Harry krade věci už 4 roky
  • Jeho majitelka si myslí, že jí věci nosí jako dárky
  • Harry krade věci z prádelních šňůr nebo z domů cizích lidí

Kočičí zloděj Harry z anglického města Derby krade věci svým sousedům a nosí je domů. Jeho majitelka má doma sbírku cizího oblečení, včetně spodního prádla nebo drahých bot. To ale není všechno, Harry domů nosí také nejrůznější potraviny. Kocour krade věci už čtyři roky. Jen za poslední týden donesl domů šest věcí.


Jeho majitelka Donna Hibbert si myslí, že Harry jí věci nosí jako dárky. „Myslím, že kočky rády nosí svým majitelům pamlsky, to je, co za tím stojí. Spíše než ptáci nebo myši jsou to častěji předměty, za což jsem svým způsobem vděčná,“ uvedla pro bbc.com majitelka. Doplnila, že kocour v průběhu let donesl domů věci v hodnotě zhruba 300 liber (8 tisíc korun). Některé věci kocour bere z prádelních šňůr, pro některé ale chodí až do domů cizích lidí. A některé kousky nebyly podle majitelky zrovna levné. Harry donesl několik značkových podprsenek nebo bot. „Pokud vidí příležitost, využije ji.“ Harryho bratr, Luna, také nosí domů věci, ale obvykle to jsou jen kusy odpadků jako různé obaly nebo cigarety.

Donna Hibbert začala ukradené věci zveřejňovat na facebookové stránce Spotter: Darley Abbey, aby je mohla majitelům vrátit. „Opravdu mě znepokojovalo, že si nějaký chudák ve vesnici myslí, že danou věc pověsil na věšák nebo ji měl doma a pak zmizela,“ zhodnotila situaci Donna. Její soused na stránce našel své věci. „To jsou moje věci. Už jsem si myslel, že blázním,“ okomentoval situaci.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze