Vláda schválila nouzový stav. Jaké změny nás čekají?

Vláda schválila nouzový stav. Jaké změny nás čekají?
Fotografie: unsplash.com
  • Vláda schválila nová opatření, které platí od 26. listopadu 2021
  • Opatření se týkají hlavně omezení volného pohybu osob, otevírací doby restaurací, kultury a sportu

Vláda se dnes sešla na mimořádném jednání kvůli rychlému růstu pozitivních případů koronaviru. Jednala o vyhlášení nouzového stavu a nových protiepidemických opatřeních. Na mimořádné tiskové konferenci poté oznámila nová opatření. Rozhodla o opětovném vyhlášení nouzového stavu, který bude platit od 26. listopadu 2021, a také o několika nových restrikcích, mezi které patří hlavně omezení volného pohybu osob, otevírací doby restaurací, kultury a sportu.


Od zítřejší 18:00 hodiny začínají platit opatření, která se dotknou hlavně restaurací a barů. Ty budou muset zavírat už ve 22 hodin a otevřít budou moci v 5 hodin ráno. Nadále také platí, že do takových zařízení mohou pouze očkovaní lidé nebo osoby, které prodělaly koronavirus v posledních 180 dnech. Od zítra se také nesmí konzumovat jídlo v nákupních centrech. Dále vláda schválila zákaz konzumace alkoholu na veřejných místech. Opatření se také dotknou hromadných akcí, jako jsou večírky, svatby, pohřby nebo plesy, kde bude moci být od zítřejšího dne pouze 100 osob. Sportovních nebo kulturních akcí se bude moci zúčastnit tisíc diváků.


Aktuální situace se dotkne také Vánoc. Vláda zrušila adventní trhy, které měly tento víkend začít po celé republice. Výjimku má pouze prodej kaprů a vánočních stromků.

Nová vládní opatření přehledně

  • Restaurace, bary a diskotéky musí zavírat ve 22:00 hodin.
  • Zákaz konzumace jídla v nákupních centrech.
  • Zákaz konzumace alkoholu na veřejných místech.
  • Na veřejných akcí může být maximálně 100 lidí.
  • Sportovní a kulturní akce jsou povoleny do 1 000 diváků.
  • Zrušení vánočních trhů.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze