Vloupání a únos ženy brala policie jako výmysl. Dokument ukáže čirou beznaděj

zhodnocení
Vloupání a únos ženy brala policie jako výmysl. Dokument ukáže čirou beznaděj
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Minisérii Zlý americký sen můžete nyní zhlédnout na Netflixu
  • Dokument popisuje přepadení páru, kdy muž byl spoután a ženu unesli
  • Po nahlášení na policii se ale vyšetřování ubírá směrem, který nevede k nalezení pachatele

Netflix nově nabízí ke zhlédnutí dokument Zlý americký sen, který je rozdělen na tři díly. Postupně se vám tak představí Aaron Quinn a jeho přítelkyně Denise Huskins. Ti společně žili v Mare Island Vallejo v Kalifornii. Jedné noci byli ale v domě přepadeni. Denise dostala za úkol Aarona svázat a únosci jim na oči dali plavecké brýle, které byly přelepené páskou, aby nemohli nic vidět. Navíc byli omámeni léky, takže za chvíli usnuli. Aaron zůstal v bytě sám a Denise únosci hodili do kufru od auta a odjeli.

Aaron 23. března 2015 zavolal na policii, aby oznámil únos jeho přítelkyně. Policie byla okamžitě podezřívavá, jelikož v těchto případech je známo, že většinou je únoscem samotný přítel. Prohledali okolí, ale zároveň Aarona odvezli na policejní stanici, kde byl podroben výslechu. Jeho verze byla však neměnná, a to i přes nátlak policisty, který se jej snažil přimět k doznání, že se se svojí přítelkyní pohádal a zabil ji.

Vše nabírá na větší podivnosti ve chvíli, kdy se objeví Denise, která tvrdí, že ji únosci propustili i navzdory tomu, že původně požadovali výkupné. Podezření, které doposud padalo na Aarona, se nyní obrací na Denise, jelikož aby únosci propustili tímto způsobem unesenou, je velmi neobvyklý. Celý příběh byl mediálně sledován a přirovnáván k filmu Zmizelá.

I když dvojice má výpovědi naprosto totožné, policie si udělala svůj závěr a má je za lháře. Ani jeden z nich nemá jak dokázat, že mluví pravdu, jelikož únosce se nenašel. Denise uvedla, že při únose byla dvakrát znásilněna. I přes provedené vyšetření ji bylo ale sděleno, že to nic nedokazuje. Věci se začnou hýbat až ve chvíli, kdy se do vyšetřování pustí detektiv Carausu, která vyšetřuje jiný únos. Vše ale do sebe začne zapadat ve chvíli, kdy se dozví o páru, který zažil podobné přepadení.

Jaká byla skutečná pravda se dozvíte na konci dokumentu, který ostře ukazuje, že pokud policie podá informace určitým způsobem a stojí si za nimi, je velmi těžké přesvědčit veřejnost o tom, že pravda je jiná. Beznaděj, kterou v tomto třídílném dokumentu uvidíte, ve vás rozhodně vzbudí myšlenku na to, že tohle rozhodně zažít nechcete.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze